Beste baby wipstoel

Beste wipstoel

Josje Bouwman

Bijgewerkt op 11 januari 2021

Onze beste keuze

BabyBjörn wipstoeltje

Een wipstoel is eigenlijk een eerste stoeltje voor jouw baby. Ben je in verwachting of net bevallen van een kleintje? In dit artikel lees je waarom een wipstoeltje zo belangrijk is, welke functie ze hebben en wat de beste wipstoel voor jouw kindje is. Een wipstoel, of ook wel schommelstoel genoemd, moet natuurlijk in de eerste plaats veilig zijn voor jouw baby. Daarnaast moeten ze handig zijn in het gebruik en natuurlijk van de allerbeste kwaliteit zijn. Een wipstoeltje is niet alleen een goede oplossing voor het helpen slapen van de baby door de schommelbewegingen die het maakt, maar geven jou ook even de mogelijkheid om een klein klusje te doen terwijl jouw kindje veilig in zijn of haar wipstoel ligt. Er zijn in feite twee verschillende modellen op de markt. Het klassieke wipstoeltje, en de schommelstoel. Deze laatste onderscheid zich door een wat groter frame waar de stoel als het ware los inhangt en geen contact heeft met de grond. Heb je geen tijd om het stoeltje zelf in beweging te houden? Er zijn tegenwoordig ook elektrische schommelstoelen voor baby's op de markt. Een wipstoeltje daarentegen is voorzien van een veertje welke de stoel laat schommelen bij de bewegingen van de baby.

Onze top wipstoeltjes

Top 5 beste wipstoeltjes

We hebben de 5 beste kinderstoelen voor je op een rijtje gezet in willekeurige volgorde.

Beste keuze

BabyBjörn wipstoeltje

BabyBjörn

BabyBjörn wipstoeltje

Meest verkochte wipstoel

Pluspunten

 • Beste prijs-kwaliteitsverhouding
 • 3 standen
 • Mooi design

Minpunten

 • Geen

De wipstoel van BabyBjörn is zo ontworpen dat deze een perfecte ondersteuning bieden aan het hoofdje en de rug van het kindje. Met name voor jonge kindjes en baby's is dit van groot belang. De mooie ronde vormgeving van deze wipstoel van BabyBjörn hebben tevens een zitgedeelte welke zich vormt naar de rondingen van jouw baby. Zo kan de baby een comfortabele houding aannemen terwijl het lichaam optimaal wordt ondersteund. Door middel van de lichte veer in deze wipstoel, is het voor het kindje makkelijk om heen en weer te wippen door middel van zijn of haar eigen bewegingen. Ook de veiligheidsriemen van deze stoel hebben een zachte vulling voor extra comfort. Door de brede zachte riemen kan het kindje zich tevens makkelijk vasthouden. De bekleding van dit stoeltje is machine wasbaar op 40 graden, en is eenvoudig te verwijderen. Ben je opzoek naar de beste wipstoel die er is met een strakke vormgeving en ontwerp? Dit BabyBjörn wipstoeltje is niet alleen heel mooi om te zien, maar ook nog eens functioneel en veilig.

Beste wipstoel

Nuna Leaf wipstoel

Nuna

Nuna Leaf

Rolls-Royce onder de wipstoeltjes

Pluspunten

 • Prachtig design
 • Stevig en solide
 • Wiegt zonder stroom

Minpunten

 • De prijs

Deze fantastische wipstoel voor baby's en peuters valt niet alleen op door het trendy ontwerp in de vorm van een blad, maar heeft ook nog eens de mogelijkheid om mee te groeien met jouw kindje. Deze wipstoel kan maar liefst een gewicht van 60 kilo aan, terwijl het comfort en veiligheid blijft garanderen. Deze wipstoel voor pasgeboren baby's heeft een zachte aangename bekleding welke makkelijk met de machine wasbaar is. Door de toepassing van een lichte veer in deze wipstoel, wordt het mogelijk gemaakt dat de baby met een kleine beweging de wipstoel voor een lange tijd kan laten schommelen. Op een veilige manier slapen en spelen in deze wipstoel wordt mogelijk gemaakt door de gordel welke op 3 punten vast is te zetten. De bekleding van 100% katoen is makkelijk afneembaar en wasbaar in de wasmachine. Door de fijne schommelbewegingen van deze wipstoel, voelt de baby zich ontspannen en op zijn of haar gemak.

Beste budget keuze

Baninni Coolio wipstoel

Baninni

Baninni Coolio Wipstoel

Goedkoop

Pluspunten

 • Goede prijs-kwaliteitsverhouding
 • Goed opvouwbaar
 • Leuke prijs

Minpunten

 • Voelt niet heel robuust aan

De Baninni Coolio is er in verschillende trendy kleuren. Deze wipstoel is niet alleen voorzien van leuke figuurtjes om mee te spelen, maar hebben ook een heerlijk zachte bekleding voor extra comfort. Door de toepassing van een veiligheidsgordel met 5 punten en een aparte beschermer voor het hoofdje van de baby, is deze Baninni Coolio wipstoel zeer veilig. Om het zitcomfort van de baby te garanderen, is het tevens mogelijk om het zitvlak te verkleinen, en de leuning van de rug in 3 standen te verzetten. Hierdoor is de wipstoel altijd perfect op maat voor jouw kindje. Ook op reis is deze wipstoel makkelijk hanteerbaar en met 1 handbeweging in en uit te klappen. Door de toepassing van anti slip is dit wipstoeltje veilig te gebruiken op iedere ondervloer, en behoudt het zijn stabiliteit tijdens het gebruik van de vast te zetten schommelstand van het wipstoeltje. Deze Baninni Coolio is de beste wipstoel als je design met veiligheid wil combineren!

Baninni Stellino Baby Swing wipstoel

Baninni

Baninni Stellino Baby Swing

Supermooie meegroeistoel

Pluspunten

 • Erg comfortabel
 • Erg stevig
 • Veel opties qua wiegen en muziek

Minpunten

 • Onduidelijke handleiding

Deze luxe babyschommel is van alle gemakken voorzien. De schommel zorgt er niet alleen voor dat je jouw handen even vrij hebt voor kleine klusjes, maar vermaken jouw baby ook nog eens doordat hij voorzien is van speeltjes én 16 verschillende liedjes. Deze elektrische schommelstoel voor baby's heeft maar liefst 5 snelheden, waarbij ook de tijdsduur van het schommelen nog eens apart in te stellen is op 10, 15 of 30 minuten. Op deze manier stopt de schommel vanzelf nadat de ingestelde tijd is verstreken. Deze baby swing is makkelijk mee te nemen en klein op te vouwen. De hoofdsteun biedt extra ondersteuning aan het hoofdje van de baby en is, net zoals de bekleding makkelijk afneembaar en machine wasbaar op 40 graden. Voor extra comfort voor het kindje is deze schommel verstelbaar in twee standen. Dit Baby Swing Baninni Stellino schommelstoeltje is dé ideale oppas voor jouw kindje.

Safety 1st Koala wipstoel

Safety 1st

Safety 1st Koala

Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Pluspunten

 • Zeer goed betaalbaar
 • Comfortabel
 • Vrolijk ontwerp

Minpunten

 • Voelt wat minder robuust

Deze leuke wipstoel voor baby's geeft een goede ondersteuning tijdens het slapen en spelen, maar kan ook worden gebruikt voor een hapje. De stang boven de wipstoel biedt plaats aan leuke speeltjes, waarmee de baby zich tijdens het schommelen kan vermaken. Deze wipstoel is voorzien van 3 standen waardoor slapen, spelen en eten mogelijk worden gemaakt. Deze Safety 1st Koala wipstoel voor baby's tot en met 9 kilo, heeft een makkelijk te gebruiken systeem met veiligheidsgordels om de baby veilig vast te kunnen zetten. Deze wipstoel kan tevens als gewoon stoeltje worden gebruikt, doordat deze in een vaste stand gezet kan worden. Ook voor op reis of onderweg is deze wipstoel makkelijk te verplaatsen door middel van de handige draagbanden van dit wipstoeltje. De zachte bekleding is makkelijk met de hand te reinigen, en staan garant voor een duurzaam gebruik. Ben je opzoek naar een wipstoel met een goede prijs kwaliteit verhouding? Dan is dit de beste wipstoel voor jouw baby.

Waarom is een wipstoel aan te raden?

Een wipstoel is een welkome afwisseling voor jouw kleine kindje. Eigenlijk kunnen we het beschouwen als zijn of haar eerste stoel, en geven ze jouw als ouder het voordeel dat je even jouw handen vrij hebt. Zo kun je snel even wat kleine klusjes doen, terwijl jouw baby heerlijk ligt te schommelen in het wipstoeltje. Daarbij draagt een goede wipstoel bij aan de ontwikkeling van kleine kindjes. Door het schommelen worden de motoriek en de spierbewegingen geactiveerd. Dit helpt uiteindelijk mee aan een goede balans. Ook is een wipstoel uit te breiden met allerlei leuke speeltjes voor de baby. Deze kunnen bevestigd worden aan de wipstoel zelf, of aan een zogenaamde speel stang. Hierdoor kan de baby in een goede houding spelen, slapen of zelfs in een zithouding zitten voor zijn of haar eerste hapje. Natuurlijk is een wipstoel niet hetzelfde als een wieg of een box, maar een wipstoeltje kan erg makkelijk zijn tijdens jouw dagelijkse bezigheden als moeder, maar helpt ook mee aan de ontwikkeling van jouw kindje. Doordat de baby op een veilige manier wordt vastgezet in een wipstoel, heeft het kindje alle vrijheid om lekker te kunnen bewegen en te schommelen. De beste wipstoel voor jouw kindje biedt dus niet alleen veiligheid, maar ook comfort en plezier.

Waar moet je op letten bij het kopen van een wipstoel?

De aanschaf van de beste wipstoel voor jouw baby is een belangrijke beslissing waarin je rekening moet houden met een aantal dingen. Een wipstoeltje is vaak de eerste stoel waarin je jouw baby even rustig kan laten slapen, te eten kan geven of lekker kan laten spelen als je zelf even wat anders te doen hebt. Natuurlijk staat de veiligheid van een wipstoel voorop. Let er dan ook bij aankoop op dat de wipstoel goede veiligheidsgordels heeft, en zacht bekleed zijn. Hierdoor kan jouw baby niet onverhoopt vast komen te zitten tussen de onderdelen van de riemen of van de wipstoeltje zelf. Ook het frame moet voldoende stevig zijn en voorzien zijn van anti slip delen. Dit zorgt ervoor dat de wipstoel mooi op zijn plaats blijft tijdens het schommelen en wiegen. De meeste wipstoelen zijn geschikt voor pasgeboren baby's of jonge kindjes, maar een extra controle op tot welke lengte en gewicht de stoel geschikt is, is noodzakelijk. Ga je vaak op pad met jouw kindje? Dan is het van belang dat het systeem makkelijk in te klappen is, en dat deze sterk en solide genoeg is. Sommige wipstoeltjes zijn voorzien van banden zodat deze makkelijk te verplaatsen zijn. Ook hierbij is het belangrijk om te controleren dat de banden goed bevestigd zijn aan het stoeltje, en dat deze bij het optillen in balans blijven. Ook bij stoeltjes die een verstelbare rugleuning hebben is het belangrijk dat deze door middel van twee los van elkaar staande handelingen kunnen worden verstelt. Ook als het wipstoeltje in de maximale stand qua hoogte wordt gezet, moet deze voldoende stevig zijn. Hiermee voorkom je dat het wipstoeltje voorover valt en de baby in gevaar komt.

Verschillende soorten wipstoeltjes en schommels

Wat de beste wipstoel is voor jouw baby, is natuurlijk afhankelijk van een aantal factoren. Er zijn verschillende soorten wipstoeltjes en schommels voor kinderen te koop, maar uiteindelijk hebben ze 1 ding gemeen, schommelen. Een wipstoel kenmerkt zich doordat deze vaak door het kindje zelf in beweging moet worden gezet. Wel is het zo dat deze wipstoelen voorzien zijn van een lichte veer, zodat ze zelfs al bij een kleine beweging lekker lang schommelen. Daarnaast zit er nog verschil in bijvoorbeeld speelstangen. Niet iedere wipstoel is voorzien van een stang waar speelgoed aan gehangen kan worden. Uiteraard zijn wel alle wipstoelen voor baby's uitgerust met veilige sluitingen om de baby netjes en veilig op zijn of haar plaats te houden. Vaak is ook de bekleding wasbaar en van zacht materiaal gemaakt. Een baby wipstoel is vaak ook nog in minimaal 3 standen te verstellen, zodat de juiste positie om in te slapen, eten of spelen kan worden gewaarborgd. Bij schommel stoeltjes zien we tevens deze verschillen, alleen bestaan er onder de schommels ook elektrische uitvoeringen. Bij deze babyschommels hoeft de baby niet zelf de beweging te maken, maar kan deze door middel van een timer zelf worden ingesteld.

Volledige baby uitzetlijst

Een goede wipstoel is erg fijn. Het is echter niet het enige wat je nodig hebt voor je kindje. op onze baby uitzetlijst laten we zien welke spullen echt noodzakelijk zijn. Een baby kost nou eenmaal redelijk wat geld, daarom geven we ook meteen aan waar je de beste deals kunt scoren voor de verschillende babyspullen.