Beste kinderwagen
Beste kinderwagen

Beste kinderwagen

Josje Bouwman

Bijgewerkt op 21 augustus 2023

Onze beste keuze

nuna mixx next kinderwagen

Ben jij of je partner zwanger, of denken jullie nog na over gezinsuitbreiding? Adopteren jullie misschien een kindje of ben je in blijde verwachting van een tweeling? Wil jij als oppas-oma de kinderen en kleinkinderen verrassen, en een mooie kinderwagen kopen? Om het uitzoeken van de perfecte en beste kinderwagen voor jullie gemakkelijker te maken hebben we een aantal wandelwagens en combiwagens bekeken en getest. We letten daarbij op prijs, gemak en kwaliteit. Compleet met bijzonderheden en reviews van andere ouders. Veel plezier bij het uitzoeken van de beste kinderwagen!

Onze top kinderwagens

Top 10 beste kinderwagens

We hebben de 10 beste kinderwagens voor jou op een rijtje gezet. Daarna vertellen we je wat meer over waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe kinderwagen.

De beste kinderwagen

Nuna Mixx Next kinderwagen

Nuna

Nuna Mixx Next

Best getest door de Consumentenbond

Pluspunten

 • Veel opbergruimte
 • Geschikt voor lange mensen (1.80+)
 • Vering in de wielen
 • Zeer degelijke kwaliteit

Minpunten

 • Relatief prijzig

De Nuna Mixx Next Kinderwagen is een prachtige en functionele optie voor ouders die op zoek zijn naar een kinderwagen die geschikt is voor elk terrein en elke gelegenheid.

Een van de grootste voordelen van deze kinderwagen is zijn veelzijdigheid. Het heeft grote luchtbanden die geschikt zijn voor elk terrein, waardoor het gemakkelijk te gebruiken is in zowel stads- als landelijke omgevingen. De kinderwagen is ook voorzien van een verstelbare duwstang, waardoor het gemakkelijk te manoeuvreren is voor ouders van verschillende lengtes. De Nuna Mixx Next is ook voorzien van een één hand inklap systeem.
Een ander groot voordeel van de Nuna Mixx Next Kinderwagen is de kwaliteit van de constructie. De kinderwagen is gemaakt van hoogwaardige materialen en is zeer stevig en duurzaam. De zitting is verstelbaar en kan in verschillende posities worden geplaatst, waaronder volledig plat, wat ideaal is voor jonge baby's.

Een nadeel is dat de Nuna Mixx Next Kinderwagen een beetje zwaarder is dan sommige andere opties, wat het misschien minder geschikt maakt voor ouders die veel moeten dragen. Ook is het een beetje duurder dan sommige andere kinderwagens op de markt.

Al met al, de Nuna Mixx Next Kinderwagen is een geweldige keuze voor ouders die op zoek zijn naar een veelzijdige, kwalitatief hoogstaande kinderwagen die geschikt is voor elk terrein. Hoewel het iets zwaarder en duurder is dan sommige andere opties, biedt het veel waarde voor zijn prijs en is het zeker de moeite waard om in overweging te nemen.

Beste keuze

Maxi-Cosi Street Plus kinderwagen

Maxi-Cosi

Maxi-Cosi Street Plus

De beste prijs-kwaliteitsverhouding

Pluspunten

 • Stevig gebouwd
 • Zitje is om te draaien
 • Licht van gewicht

Minpunten

 • Geen

De Maxi-Cosi Street Plus Kinderwagen is een innovatieve en functionele optie voor ouders die op zoek zijn naar een kinderwagen die geschikt is voor de stad.

Een van de grootste voordelen van deze kinderwagen is zijn licht gewicht en compactheid. Het is gemakkelijk te manoeuvreren door drukke stadsstraten en kan gemakkelijk worden opgevouwen voor opbergen of transport. De kinderwagen is ook voorzien van een verstelbare duwstang, waardoor het gemakkelijk te manoeuvreren is voor ouders van verschillende lengtes.

De Maxi-Cosi Street Plus Kinderwagen is ook zeer comfortabel voor het kind. De zitting is verstelbaar en kan in verschillende posities worden geplaatst, waaronder volledig plat, wat ideaal is voor jonge baby's. De grote wielen zorgen voor een soepele rit, zelfs op ongelijke oppervlakten.

Een ander groot voordeel van de Maxi-Cosi Street Plus Kinderwagen is de kwaliteit van de constructie. De kinderwagen is gemaakt van hoogwaardige materialen en is zeer stevig en duurzaam. Het heeft ook een grote opbergruimte onder de zitplaats voor de ouders, waardoor u uw spullen makkelijk mee kunt nemen.

Een nadeel van de Maxi-Cosi Street Plus Kinderwagen is dat het misschien minder geschikt is voor ouders die vaak buiten de stad wandelen of joggen, aangezien het geen grote luchtbanden heeft. Ook is het iets duurder dan sommige andere kinderwagens op de markt.

Al met al, de Maxi-Cosi Street Plus Kinderwagen is een geweldige keuze voor ouders die op zoek zijn naar een licht gewicht, compacte kinderwagen die geschikt is voor de stad. Hoewel het misschien minder geschikt is voor ouders die vaak buiten de stad wandelen of joggen, biedt het veel waarde voor zijn prijs en is het zeker de moeite waard om in overweging te nemen.

Beste budget keuze

Maxi-Cosi Zelia 3 kinderwagen

Maxi-Cosi

Maxi-Cosi Zelia 3

Waar voor je geld!

Pluspunten

 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Lichte wagen
 • Rijdt soepel

Minpunten

 • Matrasje is aan de dunne kant
 • Instelmogelijkheden kunnen beter

De Maxi-Cosi Zelia 3 Kinderwagen is een stijlvolle en functionele optie voor ouders die op zoek zijn naar een goed betaalbare kinderwagen met veel mogelijkheden.

Een van de grootste voordelen van deze kinderwagen is dat het een alles-in-één systeem is. Het heeft een afneembare wieg voor jonge baby's, een verstelbare zitting voor oudere kinderen en een compatibiliteit met de Maxi-Cosi autostoelen voor een makkelijke overgang van de auto naar de kinderwagen.

De Maxi-Cosi Zelia 3 Kinderwagen is ook zeer comfortabel voor het kind. De zitting is verstelbaar en kan in verschillende posities worden geplaatst, waaronder volledig plat, wat ideaal is voor jonge baby's. De grote wielen zorgen voor een soepele rit, zelfs op ongelijke oppervlakten.

Een ander groot voordeel van de Maxi-Cosi Zelia 3 Kinderwagen is de kwaliteit van de constructie. De kinderwagen is gemaakt van hoogwaardige materialen en is zeer stevig en duurzaam. Het heeft ook een grote opbergruimte onder de zitplaats voor de ouders, waardoor je jouw spullen makkelijk mee kunt nemen.

Een nadeel van de Maxi-Cosi Zelia 3 Kinderwagen is dat het een beetje zwaarder is dan sommige andere opties, wat het misschien minder geschikt maakt voor ouders die veel moeten dragen.
Al met al, de Maxi-Cosi Zelia 3 Kinderwagen is een geweldige keuze voor ouders die op zoek zijn naar een alles-in-één systeem met veel mogelijkheden. Hoewel het iets zwaarder is dan sommige andere opties, biedt het veel waarde voor zijn prijs en is het zeker de moeite waard om in overweging te nemen. Zeker gezien de aantrekkelijke prijs.

Joolz Day+ kinderwagen

Joolz

Joolz Day+

Zeer degelijke kwaliteit

Pluspunten

 • Erg stevig en robuust
 • Toch licht in gewicht
 • Grote boodschappenmand

Minpunten

 • Prijzig

De Joolz Day+ Kinderwagen is een elegante en veelzijdige optie voor ouders die op zoek zijn naar een kinderwagen die geschikt is voor elke gelegenheid.

Een van de grootste voordelen van deze kinderwagen is zijn veelzijdigheid. Het heeft grote luchtbanden die geschikt zijn voor elk terrein, waardoor het gemakkelijk te gebruiken is in zowel stads- als landelijke omgevingen. De kinderwagen is ook voorzien van een verstelbare duwstang, waardoor het gemakkelijk te manoeuvreren is voor ouders van verschillende lengtes. De kinderwagen is ook voorzien van een één hand inklap systeem.

Een ander groot voordeel van de Joolz Day+ Kinderwagen is de kwaliteit van de constructie. De kinderwagen is gemaakt van hoogwaardige materialen en is zeer stevig en duurzaam. De zitting is verstelbaar en kan in verschillende posities worden geplaatst, waaronder volledig plat, wat ideaal is voor jonge baby's. Het heeft ook een grote opbergruimte onder de zitplaats voor de ouders, waardoor u uw spullen makkelijk mee kunt nemen.

Een nadeel van de Joolz Day+ Kinderwagen is dat het een beetje zwaarder is dan sommige andere opties, wat het misschien minder geschikt maakt voor ouders die veel moeten dragen. Ook is de kinderwagen wat duurder dan sommige andere kinderwagens op de markt.

Bugaboo Fox 3 kinderwagen

Bugaboo

Bugaboo Fox 3

Trots van Nederlandse bodem

Pluspunten

 • Zeer fraai design
 • Zeer wendbaar
 • Makkelijk in- en uitklappen

Minpunten

 • Geen bijpassend meerijplankje beschikbaar

De Bugaboo Fox 3 is een geweldige kinderwagen met veel praktische functies en een modern design. De wagen is licht van gewicht en gemakkelijk te manoeuvreren, zelfs met een volle luiertas of boodschappentas. De vering in de wielen zorgt voor een comfortabele rit voor zowel de ouder als de baby.

De zitpositie van de baby is verstelbaar en het stoeltje kan ook volledig plat gelegd worden, wat handig is voor jonge baby's of wanneer de baby slaapt. De grote, uitklapbare zonnescherm beschermt de baby tegen de zon en wind.
Een van de grootste pluspunten van de Bugaboo Fox 3 is de veelzijdigheid in gebruik, de kinderwagen is geschikt voor verschillende ondergronden en heeft een verstelbare vering voor een comfortabele rit op elk terrein, zelfs op oneffen terrein.
De kinderwagen is ook gemakkelijk op te vouwen en op te bergen, waardoor het een ideale keuze is voor ouders die vaak onderweg zijn. De Bugaboo Fox 3 is verkrijgbaar in verschillende kleuren en heeft een moderne en elegante uitstraling.
Over het algemeen is de Bugaboo Fox 3 een uitstekende keuze voor ouders die op zoek zijn naar een veelzijdige, comfortabele en stijlvolle kinderwagen. De kinderwagen is perfect voor zowel stadse als landelijke wandelingen, en is geschikt voor diverse ondergronden.

Prachtig design

Stokke Xplory X kinderwagen

Stokke

Stokke Xplory X

Uitstekende kwaliteit

Pluspunten

 • Heel erg robuust
 • Erg wendbaar
 • Makkelijk in- en uitklappen
 • Zeer fraai design

Minpunten

 • Relatief zwaar

De Stokke Xplory X is een prachtige en veelzijdige kinderwagen. De wagen is gemakkelijk te manoeuvreren en heeft een goede vering, waardoor het een comfortabele rit is voor zowel de ouder als de baby. De wielen zijn groot en stevig genoeg voor oneffen terrein, en de kinderwagen kan ook eenvoudig worden vergrendeld voor extra stabiliteit.
Een van de opvallende kenmerken van de Stokke Xplory X is de verhoogde zitpositie van de baby, dit maakt het voor de ouder mogelijk om de baby gemakkelijker te observeren en te communiceren met de baby. Het stoeltje van de Stokke Xplory X kan in verschillende posities worden versteld, zodat de baby zowel zittend als liggend in de wagen kan zijn. Het stoeltje kan ook volledig plat gelegd worden voor jonge baby's of wanneer de baby slaapt.

De kinderwagen is ook gemakkelijk op te vouwen en op te bergen, waardoor het een ideale keuze is voor ouders die vaak onderweg zijn. Het heeft een modern en elegant design en is verkrijgbaar in verschillende kleuren.
Over het algemeen is de Stokke Xplory X een uitstekende keuze voor ouders die op zoek zijn naar een veelzijdige, comfortabele en stijlvolle kinderwagen. De verhoogde zitpositie van de baby en de veelzijdigheid in gebruik maken deze kinderwagen uniek in zijn soort.

Goed betaalbaar

Easywalker Harvey3 kinderwagen

Easywalker

Easywalker Harvey3

Uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding

Pluspunten

 • Gemakkelijk op te vouwen
 • Robuust
 • Goed betaalbaar

Minpunten

 • Relatief zwaar

De Easywalker Harvey3 is een prachtige en veelzijdige kinderwagen. De wagen is gemakkelijk te manoeuvreren en heeft een goede vering, waardoor het een comfortabele rit is voor zowel de ouder als de baby. De wielen zijn groot en stevig genoeg voor oneffen terrein en de kinderwagen kan ook eenvoudig worden vergrendeld voor extra stabiliteit.
Een van de opvallende kenmerken van de Easywalker Harvey3 is de compacte opvouwbaarheid, de kinderwagen is gemakkelijk op te vouwen tot een compact formaat waardoor het een ideale keuze is voor ouders die vaak onderweg zijn. Het stoeltje van de Easywalker Harvey3 kan in verschillende posities worden versteld, zodat de baby zowel zittend als liggend in de wagen kan zijn. Het stoeltje kan ook volledig plat gelegd worden voor jonge baby's of wanneer de baby slaapt.
De kinderwagen heeft een grote, uitklapbare zonnescherm die de baby beschermt tegen de zon en wind. Het design is modern en elegant en is verkrijgbaar in verschillende kleuren.
Over het algemeen is de Easywalker Harvey3 een uitstekende keuze voor ouders die op zoek zijn naar een veelzijdige, comfortabele en stijlvolle kinderwagen met een compacte opvouwbaarheid. De kinderwagen is perfect voor zowel stadse als landelijke wandelingen en is gemakkelijk mee te nemen onderweg.

Maxi-Cosi Adorra 2.0 kinderwagen

Maxi-Cosi

Maxi-Cosi Adorra 2.0

Goed betaalbaar

Pluspunten

 • Zeer compleet
 • Erg wendbaar

Minpunten

 • Relatief zwaar

De Maxi-Cosi Adorra 2.0 is een geweldige kinderwagen met veel praktische functies en een modern design. De wagen is licht van gewicht en gemakkelijk te manoeuvreren, zelfs met een volle luiertas of boodschappentas. De vering in de wielen zorgt voor een comfortabele rit voor zowel de ouder als de baby.
De zitpositie van de baby is verstelbaar en het stoeltje kan ook volledig plat gelegd worden, wat handig is voor jonge baby's of wanneer de baby slaapt. De grote, uitklapbare zonnescherm beschermt de baby tegen de zon en wind.
Een van de grootste pluspunten van de Maxi-Cosi Adorra 2.0 is de gemakkelijke in- en uitklikbare Maxi-Cosi babyschaal, die ook op de kinderwagen gemonteerd kan worden. Hierdoor kan de baby makkelijk van de kinderwagen naar de auto verplaatst worden zonder dat je de baby hoeft te verplaatsen.
De kinderwagen is ook gemakkelijk op te vouwen en op te bergen, waardoor het een ideale keuze is voor ouders die vaak onderweg zijn. De Maxi-Cosi Adorra 2.0 is verkrijgbaar in verschillende kleuren en heeft een moderne en elegante uitstraling.
Over het algemeen is de Maxi-Cosi Adorra 2.0 een uitstekende keuze voor ouders die op zoek zijn naar een veelzijdige, comfortabele en stijlvolle kinderwagen, die compatibel is met de Maxi-Cosi babyschaal. Deze combinatie maakt het verplaatsen van de baby van de kinderwagen naar de auto en vice versa eenvoudiger.

Prachtig design

Joie Finiti kinderwagen

Joie

Joie Finiti

Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Pluspunten

 • Erg veelzijdig
 • Makkelijk in te klappen
 • Je kunt veel bagage meenemen

Minpunten

 • Erg groot

De Joie Finiti is een prachtige en veelzijdige kinderwagen. De wagen is gemakkelijk te manoeuvreren en heeft een goede vering, waardoor het een comfortabele rit is voor zowel de ouder als de baby. De wielen zijn groot en stevig genoeg voor oneffen terrein, en de kinderwagen kan ook eenvoudig worden vergrendeld voor extra stabiliteit.
Het stoeltje van de Joie Finiti kan in verschillende posities worden versteld, zodat de baby zowel zittend als liggend in de wagen kan zijn. Het stoeltje kan ook volledig plat gelegd worden voor jonge baby's of wanneer de baby slaapt. De grote, uitklapbare zonnescherm beschermt de baby tegen de zon en wind.
Een van de grootste pluspunten van de Joie Finiti is de grote boodschappenmand die onder de kinderwagen bevestigd kan worden. Hierdoor is de kinderwagen ook geschikt voor ouders die vaak boodschappen doen.
De kinderwagen is ook gemakkelijk op te vouwen en op te bergen, waardoor het een ideale keuze is voor ouders die vaak onderweg zijn. Het heeft een modern en elegant design en is verkrijgbaar in verschillende kleuren.
Over het algemeen is de Joie Finiti een uitstekende keuze voor ouders die op zoek zijn naar een veelzijdige, comfortabele en stijlvolle kinderwagen. De grote boodschappenmand maakt deze kinderwagen uniek in zijn soort en het is een ideale keuze voor ouders die vaak boodschappen doen.

Chicco Urban kinderwagen

Chicco

Chicco Urban

Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Pluspunten

 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Makkelijk in te klappen
 • Erg compact

Minpunten

 • Sturen kan lastig zijn op een hobbelige ondergrond

Een combiwagen die met je kindje meegroeit. Te gebruiken vanaf baby tot een gewicht van 15 kg is de Chicco Urban goed voor een paar jaartjes comfort en zekerheid.
Een apart reiswiegje is niet meer nodig want het omkeerbare zitje verander je in een handomdraai tot los reiswiegje. De combiwagen heeft een lichtgewicht frame, goede vering en gekleurde bekleding. Deze wandel en kinderwagen is aantrekkelijk en gebruikersvriendelijk.

Wat zeggen andere ouders? ‘Lekker dat er een reiswiegje al bij zit, zo wordt hij nog goedkoper dan hij al is'. ‘Leuke kleurtjes', ‘gaat lang mee' en ‘ik gebruik hem nu voor mijn nakomertje' dekken precies de lading: veel wagen voor weinig geld.

Waar op te letten bij het kiezen van een kinderwagen?

Het kiezen van de beste kinderwagen voor je gezin kan overweldigende zijn. Met zoveel verschillende types, functies en prijsklassen is het moeilijk om te bepalen waar je allemaal rekening mee moet houden. Gelukkig hebben we alle informatie die je nodig hebt op één plek verzameld. We vertellen je welke verschillende soorten kinderwagens er tegenwoordig op de markt zijn en waar je op moet letten als je een nieuwe kinderwagen wilt kopen.

Kinderwagen of combiwagen (3 in 1 wagen kinderwagen)

Kinderwagens zijn bedoeld voor baby's die nog niet zelfstandig kunnen zitten. Meestal gebruik je een kinderwagen van 0 tot 9 maanden. Zodra je baby zelfstandig rechtop kan zitten, is een wandelwagen of buggy meer geschikt. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg combiwagens die zowel geschikt zijn voor baby's die nog niet kunnen zitten, als voor baby's die iets ouder zijn en wel zelfstandig kunnen zitten. Vrijwel alle kinderwagens in dit artikel zijn zogenoemde combiwagens.

Verschil tussen een kinderwagen en een buggy

Buggy's en kinderwagens zijn beide zeer populair bij jonge ouders. Het is echter belangrijk om te begrijpen dat een echte kinderwagen uitsluitend bedoeld is voor baby's die nog niet zelfstandig kunnen zitten en een buggy uitsluitend bedoeld is voor baby's die dat al wel kunnen. 3 in 1 combiwagens kunnen beide. Een 3 in 1 kinderwagen ofwel combiwagen is een complete set van:

 1. Het onderstel of frame
 2. Een reiswieg bedoeld voor baby's die nog niet zelfstandig rechtop kunnen zitten
 3. Een zitting die wel zelfstandig rechtop kunnen zitten

Zodra je kindje dus zelfstandig rechtop kan zitten, verwissel je gemakkelijk zelf de reiswieg voor de zitting.

Opslagruimte van de kinderwagen

Als je met je baby op pad gaat, heb je veel spullen nodig, heel veel spullen. Van luiers tot hydrofiele doeken tot voeding. Een kinderwagen met veel opslagruimte kan dan heel goed van pas komen. De meeste kinderwagens met een groot frame, hebben ook meteen veel ruimte om spullen in op te bergen en mee te nemen.

Het opvouwen van de kinderwagen

Een van de belangrijkste factoren bij kinderwagens is het vouwgemak. Je wilt immers niet blijven worstelen met een lompe en logge kinderwagen die maar niet wil opvouwen! Gelukkig zijn er veel goede kinderwagens die gemakkelijk en snel op te vouwen zijn, zodat je niet een kwartier in de regen staat om je kinderwagen op een juiste manier in de auto te krijgen.

Kinderwagens met verstelbare duwstang

kinderwagen verstelbare duwstangEen kinderwagen moet comfortabel en veilig zijn voor de passagier: jouw baby. Daarna kijken we naar zaken als praktisch in het gebruik, duurzaam en onze persoonlijk voorkeuren. De beste kinderwagens of combiwagens hebben natuurlijk ook juiste maat voor alle ouders en verzorgers van de kleine. Daarom is het handig om een verstelbare duwstang te hebben als meerdere mensen met de kleine gaan wandelen. Een combi-, kinder- of wandelwagen met verstelbare duwstang kan binnen één seconde aangepast worden aan de lengte van de duwer en heeft hiervoor een handige knop met verschillende standen.

Verschillende soorten banden en wielen

Afhankelijk van het type kinderwagen en het beoogde gebruik ervan, kun je kiezen uit 2 soorten banden, namelijk banden gevuld met lucht of banden gemaakt van foam. banden die gevuld zijn met lucht, zijn het comfortabelst. Houd er wel rekening mee dat je de banden soms moet bijpompen. Bovendien kunnen ze in het ergste geval lek gaan. Banden die van foam zijn gemaakt, gaan natuurlijk wat langer mee maar zijn ook een stuk minder comfortabel.

Kies je voor een kinderwagen met drie of vier wielen?

Aantal wielen kinderwagenDe keuze is persoonlijk maar hangt ook af van waar jij meestal met jouw baby gaat wandelen. Ook een dingetje om over na te denken: ga je alleen met de kleine wandelen of wil je bijvoorbeeld ook boodschappen gaan doen of meestal een grote tas meenemen? De beste kinderwagen moet helemaal bij jou en jouw activiteiten passen. Sommige ouders gaan voor de driewieler omdat die wendbaarder zou zijn en op ongelijke ondergronden stabieler. Ze letten dan ook op de grootte van de wielen en vinden een driewieler over het algemeen prettiger. Andere ouders vinden juist weer een vierwieler helemaal de beste kinderwagen. Dit vanwege de hoogte en de grote stabiliteit op vlakke wegen. Het feit dat de kleine vooruit maar ook uit achteruit kan kijken bij de meeste kinderwagens met vier wielen wordt ook als een pluspunt gezien. Een proefritje is geen overbodige luxe bij de aankoop van de beste kinderwagen voor jou, want het blijft tenslotte toch persoonlijk.

Grote prijsverschillen bij kinderwagens

Dat er grote verschillen zijn in de aanschafkosten voor combiwagens, wandelwagens en kinderwagens is duidelijk. Ook bij het aanschaffen van de accessoires merk je dat de prijzen uiteenlopen. Soms tot enkele honderden euro's. Daarom is het slim om goed op een rijtje te zetten wat je wilt en nodig hebt voor je kleine. Je zult dan merken dat bij veel ‘dure' combiwagens bijvoorbeeld de accessoires zijn inbegrepen en die goedkoop lijkende wandelwagen dus niet zo goedkoop meer is als je de kosten van de accessoires erbij optelt. Veel prijsverschillen worden natuurlijk veroorzaakt materialen en de kwaliteit.

Veelgestelde vragen over kinderwagens

Hoe lang doe je met een kinderwagen?

Hoe lang je een kinderwagen kunt gebruiken, hangt af van het type kinderwagen en de leeftijd van je kind. Over het algemeen wordt een kinderwagen het meest gebruikt van 0 tot 9 maanden, wanneer je baby nog niet zelfstandig kan zitten. Er zijn echter ook 3 in 1 combi kinderwagens die geschikt zijn voor baby's die al wel kunnen zitten.

Wat kost een kinderwagen?

Een kinderwagen kan tussen de €50,- en €1.500,- kosten, afhankelijk van het type, de kenmerken, accessoires, kwaliteit en het merk. Goedkopere kinderwagens zijn meestal gemaakt van plastic en hebben niet zoveel accessoires.

Is een kinderwagen echt nodig?

Ja! Een kinderwagen is zeker de investering waard als je van plan bent vaak met je baby op stap te gaan. Het is veel gemakkelijker (en comfortabeler) dan je baby de hele dag in je armen te dragen. Bovendien kun je in je kinderwagen alle spullen meenemen die je nodig hebt voor de verzorging van je kindje.

Wanneer kun je het best een kinderwagen kopen?

Veel aanstaande ouders vragen zich af wanneer ze het beste een kinderwagen kunnen kopen? Daar is niet een eenduidig antwoord op te geven. Veel ouders kiezen ervoor zich te gaan oriënteren zodra het kindje levensvatbaar is, dus na 24 weken. Belangrijker is dat je een kinderwagen kiest die aan al jouw wensen voldoet. Houd er wel rekening mee dat je waarschijnlijk geen zin meer hebt om een kinderwagen te kopen als je hoogzwanger bent. Een goed moment om een kinderwagen te kopen is dus aan het begin van het derde trimester.

Volledige baby uitzetlijst

Een goede kinderwagen is erg fijn. Het is echter niet het enige wat je nodig hebt voor je kindje. op onze baby uitzetlijst laten we zien welke spullen echt noodzakelijk zijn. Een baby kost nou eenmaal redelijk wat geld, daarom geven we ook meteen aan waar je de beste deals kunt scoren voor de verschillende babyspullen.