Beste kinderwagen

Ben jij of je partner zwanger, of denken jullie nog na over gezinsuitbreiding? Adopteren jullie misschien een kindje of ben je in blijde verwachting van een tweeling? Wil jij als oppas-oma de kinderen en kleinkinderen verrassen, en een mooie kinderwagen kopen? Om het uitzoeken van de perfecte en beste kinderwagen voor jullie gemakkelijker te maken hebben we een aantal wandelwagens en combiwagens bekeken en getest. We letten daarbij op prijs, gemak en kwaliteit. Compleet met bijzonderheden en reviews van andere ouders. Veel plezier bij het uitzoeken van de beste kinderwagen!

Inhoudsopgave

Je vindt op deze pagina alles wat je nodig hebt om de kinderwagen te vinden die het best bij jou past. Niet iedereen heeft natuurlijk tijd om de hele handleiding van begin tot eind door te lezen. Klik op een van onderstaande links als je op zoek bent naar gerichte informatie:

Waar op te letten bij het kiezen van een kinderwagen?

Het kiezen van de juiste kinderwagen kan erg lastig zijn. Er zijn namelijk tientallen merken die allemaal meerdere kinderwagens aanbieden met verschillende kenmerken. Het is dus logisch dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Waar moet je nou precies op letten als je een nieuwe kinderwagen gaat kopen?

Kies je voor een kinderwagen met drie of vier wielen?

Aantal wielen kinderwagenDe keuze is persoonlijk maar hangt ook af van waar jij meestal met jouw baby gaat wandelen. Ook een dingetje om over na te denken: ga je alleen met de kleine wandelen of wil je bijvoorbeeld ook boodschappen gaan doen of meestal een grote tas meenemen? De beste kinderwagen moet helemaal bij jou en jouw activiteiten passen. Sommige ouders gaan voor de driewieler omdat die wendbaarder zou zijn en op ongelijke ondergronden stabieler. Ze letten dan ook op de grootte van de wielen en vinden een driewieler over het algemeen prettiger. Andere ouders vinden juist weer een vierwieler helemaal de beste kinderwagen. Dit vanwege de hoogte en de grote stabiliteit op vlakke wegen. Het feit dat de kleine vooruit maar ook uit achteruit kan kijken bij de meeste kinderwagens met vier wielen wordt ook als een pluspunt gezien. Een proefritje is geen overbodige luxe bij de aankoop van de beste kinderwagen voor jou, want het blijft tenslotte toch persoonlijk.

Het verschil tussen een buggy en een kinderwagen

Een buggy is eigenlijk gewoon een heel compacte kinderwagen. Als je de twee vergelijkt, is de buggy kleiner, lichter en heeft kleinere wielen dan gewone kinderwagens. Een buggy is ook een flink stuk goedkoper in aanschaf. In een buggy zit je kindje rechtop, een buggy is dus ook niet geschikt voor pasgeboren maar voor kinderen van minimaal 10 maanden.

Meestal heeft men een buggy erbij vanwege het gemak. Een buggy vouw je namelijk moeiteloos op en neemt dan bijna geen ruimte in. Daarom past de buggy vrij simpel in de auto en kan ook heel makkelijk op de fiets worden meegenomen. Hiervoor kun je speciale fietsbeugeltjes kopen. Om mee te nemen op vakantie, in het openbaar vervoer of om eventjes samen met de baby een snelle boodschap te doen is de buggy ideaal.

Kinderwagens met verstelbare duwstang

kinderwagen verstelbare duwstangEen kinderwagen moet comfortabel en veilig zijn voor de passagier of passagiere: jouw heerlijke baby. Daarna kijken we naar zaken als praktisch in het gebruik, duurzaam en onze persoonlijk voorkeuren. De beste kinderwagens of combiwagens hebben natuurlijk ook juiste maat voor alle ouders en verzorgers van de kleine. Daarom is het handig om een verstelbare duwstang te hebben als meerdere mensen met de kleine gaan wandelen. Een combi-, kinder- of wandelwagen met verstelbare duwstang kan binnen één seconde aangepast worden aan de lengte van de duwer en heeft hiervoor een handige knop met verschillende standen.

Grote prijsverschillen bij kinderwagens

Dat er grote verschillen zijn in de aanschafkosten voor combiwagens, wandelwagens en kinderwagens is duidelijk. Ook bij het aanschaffen van de accessoires merk je dat de prijzen uiteenlopen. Soms tot enkele honderden euro's. Daarom is het slim om goed op een rijtje te zetten wat je wilt en nodig hebt voor je kleine. Je zult dan merken dat bij veel ‘dure' combiwagens bijvoorbeeld de accessoires zijn inbegrepen en die goedkoop lijkende wandelwagen dus niet zo goedkoop meer is als je de kosten van de accessoires erbij optelt. Veel prijsverschillen worden natuurlijk veroorzaakt materialen en de kwaliteit.

Top 10 beste kinderwagens

Je weet nu beter waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe kinderwagen. We hebben de 10 beste kinderwagens voor jou op een rijtje gezet in willekeurige volgorde:

Joolz Day3

Joolz Day 2De Joolz Day3 is de opvolger van de zeer succesvolle Joolz Day2 kinderwagen. De Nederlandse kinderwagen designers van Joolz staan voor positiviteit, functionaliteit en comfort. De Joolz Day3 is een vierwieler en wordt compleet geleverd met onderstel en wielen, bovenste wieg-stoelframe, bekleding, veiligheidsbeugel en uitgebreide zonneklep. Bovendien krijg je er een XL-boodschappenmand bij.

De rijklare afmetingen van de kinderwagen zijn: 88 bij 59 x 100 of 110 cm afhankelijk van de stand van de verstelbare duwstang. Ingeklapt met stoel is de Joolz Day3 slechts 59 bij 44 x 92 cm. De voorwielen zijn 7 inch en de achterwielen zijn 12 inch. Te bestellen in vier verschillende kleuren en met verschillende mooie accessoires zoals bekerhoudertjes, regenhoes, parasol of een slaapzakje in dezelfde kleur is de Joolz Day3 een van de mooiste en beste kinderwagens volgens veel ouders. Belangrijk en gewaardeerd detail is het gebruik van foam anti lek banden die het rijcomfort bieden van luchtbanden. Ook de website van de consumentenbond geeft een positieve beoordeling: maar liefst 5 sterren voor de Nederlandse Joolz Day3.

Meer over de verschillen tussen de Joolz Day en Joolz Geo

Bekijk de Joolz Day3

Joolz Geo2

Joolz Geo2Net als zijn zusje Joolz Day2 is de Joolz Geo2 ontworpen en ook volledig geproduceerd in Nederland. De Joolz Geo2 is een echte kinderwagen op de groei, heel handig voor de uitbreiding van je gezinnetje. Je kunt deze combiwagen prima voor één kleintje gebruiken maar ook gemakkelijk een extra wieg of stoeltje toevoegen. Zo heb je met de Joolz Geo2 in een handomdraai een duo kinderwagen. Geschikt voor een tweeling maar ook voor een peuter plus een baby. De Joolz Geo2 is rijklaar te koop als mono of duo kinderwagen en wordt compleet geleverd. Ook krijg je bij jouw aankoop gelijk de XL-boodschappenmand, de zonnekap en de veiligheidsbeugel meegeleverd. De kinderwagen is verkrijgbaar in 4 kleuren en deze kun je mooi combineren met de meeste los verkrijgbare accessoires.

De rijklare afmetingen van de kinderwagen zijn: 93 bij 60 x 94 of 108 cm afhankelijk van de stand van de verstelbare duwstang. Ingeklapt met twee stoelen heeft de Joolz Geo2 de afmetingen 99 bij 60 x 57 cm. De voorwielen zijn 7,5 inch en de achterwielen zijn 11,5 inch. Wat zeggen andere ouders? Over de vernieuwde Joolz Geo2 zijn de meeste reviews positief. De prijs is relatief hoog maar het comfort en de degelijkheid zijn top. Andere kopers vonden de aanwezigheid van de Maxi Cosi adapter een extra pluspuntje. Kun je het je permitteren en verwacht je gezinsuitbreiding? Deze kinderwagen is perfect om met twee kinderen te gaan en staan waar jij wilt.

Meer over de verschillen tussen de Joolz Geo2 en Joolz Day2

Bekijk de Joolz Geo2

Stokke Xplorry

Stokke XplorryDe bekende Stokke meubelfabriek is gevestigd in Noorwegen en vanaf 1972 begonnen met het ontwerp en de productie van de bekende Tripp Trapp® kinderstoel. Sinds 2006 is het bedrijf volledig gespecialiseerd op het gebied van kindermeubels, textiel, accessoires en kinderwagens. De focus van Stokke ligt bij bevordering van het contact tussen verzorger en kind en de richt zich ook op de ontwikkeling van de kinderen. Vandaar ook dat bij de Stokke Xplorry vooral de verstelbare hoogte en richting van het stoeltje of de wieg opvallen. Oogcontact verdiept de band tussen ouder en kind. De Stokke Xplorry kinderwagen heeft vier wielen en is te bestellen in maar liefst 8 verschillende kleuren. Veel keuze in bijpassende accessoires maken deze combiwagen modern en toch tijdloos. De kinderwagen wordt compleet geleverd maar wel zonder draagbaar ligmandje.

De rijklare afmetingen van de Stokke Xplorry kinderwagen zijn: 75 bij 102 x 89 of 123 bij 56.5 afhankelijk van de positie van het stoeltje. Ingeklapt heeft de kinderwagen de afmetingen 99 bij 34 x 56 cm.

Wat zeggen andere ouders? Veel ouders vinden het in elkaar zetten van de kinderwagen gemakkelijk en een goede oefening om de wagen te leren kennen. Over het algemeen zijn de meeste ervaringen positief, vooral het gemak van de hoogte en het aanschuiven bij de eettafel wordt gewaardeerd. Voor lange mensen is dit een van de beste kinderwagens en als jij en je partner een verschillende lengte hebben of een van je andere kinderen een keertje wil duwen: de laagste stand van de verstelbare duwstang is 1 meter! Het sturen gaat volgens gebruikers licht en gemakkelijk en de bediening van de rem is één drukje met je voet. Door de goede kwaliteit en het gemak bij het schoonmaken wordt deze combiwagen door vele ouders als beste kinderwagen aangemerkt.

Bekijk de Stokke Xplory

Maxi-Cosi Adorra

Maxi-Cosi AdorraMaxi-Cosi is een van de eerste echt bekende merken voor kinder- en combiwagens. Herhaaldelijk verkozen tot beste kinderwagen is het bedrijf vernieuwend bezig en verbeterd de producten regelmatig. Maxi-Cosi geeft op alle autostoeltjes, kinderwagens en reiswiegen levenslange garantie. De Adorra is een vierwiel kinderwagen en volgens de producent geschikt voor alle terreinen. Harde of zachte ondergronden? De Maxi-Cosi Adorra biedt veiligheid en comfort voor jouw baby en gebruiksgemak voor jou. De kinderwagen is verkrijgbaar is 6 kleuren. Omdat alles van Maxi-Cosi altijd perfect op elkaar past kun je zelf je ultieme 3 in 1 combinatie samenstellen.

De rijklare afmetingen van de Maxi-Cosi Adorra kinderwagen zijn: 107 bij 59 x 94,5 cm. Ingeklapt heeft de kinderwagen de afmetingen 45 bij 84,5 x 60 cm.

Wat zeggen andere ouders? Belangrijk pluspunt is het lage gewicht van de Adorra (12 kg) en het relatief grote boodschappenmandje. De bekendheid van het merk maakt de combiwagen waardevast en gemakkelijk te verkopen als de kleine eruit is gegroeid bij ongeveer 3,5 jaar. Dat de Maxi-Cosi Adorra kinderwagen ook gecombineerd kan worden met andere types autostoeltjes zoals de Maxi-Cosi CabrioFix, Pebble en Pebble Plus is een extra pluspunt voor veel ouders.

Bekijk de Maxi-Cosi Adorra

Bebetto Pascal

Bebetto PascalBebetto, een van de grootste Europese producenten van kinderwagens en accessoires denkt mee met ouders en verzorgers van baby's en peuters. Niet alleen is de kinderwagen zeer vriendelijk geprijsd, ze wordt bovendien als een de weinigen echt zeer compleet verkocht. De Bebetto Pascal koop je inclusief stoeltje met wandelwagenzitting plus reiswieg, boodschappen mandje, universele regenhoes, muggennet, luiertas, drinkbekerhouder, wielhoezen en een handig voetendek. Bovendien kun je afwisselen en combineren als je dat wilt. De frames van alle types Bebetto kinder- en combiwagens passen namelijk ook met de autostoeltjes van Besafe, Cybex of Maxi-Cosy.

De rijklare afmetingen van de Bebetto Pascal combiwagen zijn: 114 bij 96 x 61 cm. De Bebetto Pascal heeft luchtbanden en een vering.

Wat zeggen andere ouders? De Bebetto Pascal is met één hand om te ‘klikken' van wandelwagen naar buggy en ook met diezelfde ene hand op te vouwen en uit te klappen. Handig dus als je in je eentje met jouw kindje op stap bent. Alles zit erbij dus geen extra kosten voor accessoires die je echt nodig hebt, is een andere veelgehoorde opmerking. Hij gaat lang mee, veel ouders gebruikten hem voor verschillende kids. De Bebetto Pascal is vaak de beste kinderwagen voor ouders die op hun budget letten en toch een goede combiwagen willen. Tenslotte kun jij met het geld dat je bespaart weer iets anders leuks doen of kopen voor jouw kleine schatje.

Bugaboo Donkey 2

Bugaboo Donkey 2Bugaboo is het koffersystemen en kinderwagen imperium van de Nederlandse entrepreneur en uitvinder Max Barenbrug. Met meer dan een miljoen klanten wereldwijd is Bugaboo niet meer weg te denken als het gaat om multifunctionele kinder- of wandelwagen. De Bugaboo Donkey2 is best een luxe kinderwagen en geschikt voor één of twee kinderen. Je kan kiezen voor de mono of de duo uitvoering in drie verschillende kleuren. De Bugaboo Donkey2 is voor veel jonge ouders een investering voor de toekomst. Tot de gezinsuitbreiding wordt de wagen vaak functioneel ingezet vanwege de ruime bagage mogelijkheden. Voor de Bugaboo Donkey2 is het nodig om bepaalde accessoires zoals bijvoorbeeld de kap apart te bestellen.

De rijklare afmetingen van de Bugaboo Donkey 2 kinderwagen zijn: 107 bij 60 x 108 cm. Ingeklapt heeft de kinderwagen de afmetingen 91 bij 60 x 24 cm.

Wat zeggen andere ouders? Voor de luxe spreekt veel papa's en mama's aan. ‘Een heerlijke wagen' en ‘ik ben er superblij mee' zijn veelgehoorde commentaren. De smalle basis van het frame is ideaal om te winkelen en het ontwerp lijkt gemaakt voor kosmopolitisch gebruik. De trotse eigenaren en eigenaressen ontvangen vaak complimentjes, natuurlijk over de kids maar ook over de wagen.

Bekijk de Bugaboo Donkey 2

Born Lucky Rapido

Born Lucky RapidoDe Born Lucky Rapido is een van de goedkoopste en bovendien vaak genoemd als beste kinderwagen in zijn prijsklasse. De kinderwagen ziet er leuk uit, heeft 4 wielen waarbij de voorste twee kunnen zwenken en is verkrijgbaar in drie kleuren. Het frame is licht en de kinderwagen wordt compleet en rijklaar geleverd. Je krijgt er een reiswieg bij die je kunt ombouwen naar wandelwagen zitje plus een bijpassend autostoeltje met adapter. Ook zit er standaard een grote boodschappenmand, een regenhoes, beenkap en afdekzeiltje bij. Alleen het binnenmatrasje voor de reiswieg moet je apart bestellen maar dat zijn de kosten niet.

Wat zeggen andere ouders? De prijs kwaliteitsverhouding wordt voor de Born Lucky Rapido als prima beoordeeld. ‘Waar voor je geld' volgens veel mama's. Het lichte gewicht (11,5 kg) en het frisse uiterlijk worden als pluspunten herhaaldelijk genoemd. Dat de combiwagen 3 in 1 is en super compleet vinden veel ouders perfect.

Bekijk de Born Lucky Rapido

Mutsy Evo

Mutsy EvoDe stoere en stijlvolle Mutsy Evo geeft je volgens de Nederlandse fabrikant vrijheid om te gaan waar je wilt. De Mutsy Evo heeft 4 wielen waarvan de voorste 360 graden kunnen zwenken, maar ook vastgezet kunnen worden. Er zijn voor de Mutsy Evo ook luchtbanden voor meerprijs verkrijgbaar. Handig dus zowel in de stad als op lossere ondergronden. Met de verstelbare duwstang, de ruime reiswieg en een grote mand tussen de wielen is de Mutsy Evo toch licht in gewicht. Verkrijgbaar in 11 (gedekte)kleuren is deze kinderwagen een van de populairste middenklassers. De wagen is bovendien wel zeer compact.

De rijklare afmetingen van de Mutsy Evo zijn: 89 bij 61 x 86 cm. Ingeklapt heeft de kinderwagen de afmetingen 69 bij 61 x 30 cm.

Wat zeggen andere ouders? De met leer beklede duwstang vinden veel stellen een prettig detail. ‘Hij is heerlijk licht en simpel in de bediening' en ‘met luchtbanden rijd hij best een stuk comfortabeler' Extra pluspunt: heerlijk compatibel met veel andere autozitjes waaronder de Maxi-Cosy.

Bekijk de Mutsy Evo

Chicco Urban

Chicco UrbanEen combiwagen die met je kindje meegroeit. Te gebruiken vanaf baby tot een gewicht van 15 kg is de Chicco Urban goed voor een paar jaartjes comfort en zekerheid.
Een apart reiswiegje is niet meer nodig want het omkeerbare zitje verander je in een handomdraai tot los reiswiegje. De combiwagen heeft een lichtgewicht frame, goede vering en gekleurde bekleding. Deze wandel en kinderwagen is aantrekkelijk en gebruikersvriendelijk.

Wat zeggen andere ouders? ‘Lekker dat er een reiswiegje al bij zit, zo wordt hij nog goedkoper dan hij al is'. ‘Leuke kleurtjes', ‘gaat lang mee' en ‘ik gebruik hem nu voor mijn nakomertje' dekken precies de lading: veel wagen voor weinig geld.

Bekijk de Chicco Urban

Quinny Moodd

Quinny MooddDe Quinny Moodd is een driewieler met foamwielen. Door de ergonomische achtervering is er optimaal comfort zowel voor de kleine als voor mama en papa. Op alle ondergronden moeiteloos te manoeuvreren en makkelijk bestuurbaar is deze kinderwagen geschikt voor de leeftijd 0 tot 48 maanden. Leverbaar in vier kleuren waaronder warm rood en fel roze is de Quinny Moodd een opvallende verschijning. De kinderwagen is bijzonder makkelijk op te vouwen met een automatisch systeem. De Quinny Moodd wordt geleverd met zitje maar zonder vouwbaar reiswiegje. Deze is apart te koop maar ook het Maxi-Cosy autostoeltje past met speciale adapters op het frame van deze kinderwagen.

De rijklare afmetingen van de Quinny Moodd zijn: 88 bij 66 x 104 cm. Ingeklapt heeft de kinderwagen de afmetingen 81 bij 66 x 31 cm.

Wat zeggen andere ouders? De reviews zijn buitengewoon positief en voor veel ouders is de Quinny Moodd met stip de beste kinderwagen. De commentaren gaan van enthousiast naar lyrisch: ‘Fantastisch systeem om met één druk op de knop uit of op te vouwen', ‘heerlijk compact' en ‘prachtige uitstraling' zijn maar een paar voorbeelden uit de praktijk.

Bekijk de Quinny Moodd