Beste autostoel

Beste autostoel

Josje Bouwman

Bijgewerkt op 11 januari 2021

Onze beste keuze

Maxi-Cosi Priori SPS autostoel

Verwachten jullie een klein wondertje of ben je net bevallen van een baby? In deze prachtige periode komt er veel op je af. De babykamer moet klaar, de aanschaf van een kinderwagen en natuurlijk een autostoel. Een autozitje kopen voor een baby doe je niet zomaar. Je wil alleen het allerbeste voor jouw kindje, maar hoe maak je daarin nou de juiste keuze? Wat is de beste autostoel voor een baby, en waar moet ik op letten als ik een autostoeltje wil kopen? In dit artikel lees je alles wat je moet weten voor de aanschaf van een kinderzitje in de auto. Wat de verschillen zijn tussen autostoeltjes, en wat de beste autostoel is voor jouw kind of baby. Kort na de geboorte van jouw baby, of tijdens de drukke periode van de zwangerschap, komt er veel op je af. Juist dan is het fijn als je zelf geen uitgebreid onderzoek hoeft te doen naar wat de beste autostoel is. In dit overzicht lees je een review van kinderzitjes voor in de auto, zodat je altijd de beste keuze maakt als het gaat om veilig reizen met jouw baby of kind.

Onze top autostoeltjes

De beste autostoeltjes

Je vindt op deze pagina alles wat je nodig hebt om de autostoel te vinden die het best bij jouw situatie past.

Onze beste keuze

Maxi-Cosi Priori SPS autostoel

Maxi-Cosi

Maxi-Cosi Priori SPS

Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Pluspunten

 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
 • Extra bescherming aan zijkanten
 • Comfortabel

Minpunten

 • Gordels lastig in hoogte te verstellen

Deze fantastische autostoel is speciaal voor peuters van 9 maanden tot ongeveer 4 jaar. Dit autozitje voor peuters kenmerkt zich vooral doordat deze een hoge zitting heeft, waardoor jouw kindje de mogelijkheid heeft om lekker naar buiten te kunnen kijken. Veilig en comfortabel reizen wordt met dit Maxi-Cosi Priori SPS kinderzitje onder andere mogelijk gemaakt door de toepassing van maar liefst 4 standen. Hierdoor is de Priori ook geschikt om in te slapen of te rusten. Deze autostoel voor peuters heeft een Side Protection System (SPS) welke het kindje beschermt tegen een zijdelingse impact bij een aanrijding. Daarnaast is dit autozitje van Maxi-Cosi uitgerust met een gordel spansysteem, waardoor extra stabiliteit van het stoeltje verkregen kan worden. Dit stoeltje met in hoogte verstelbare harnas gordels is gericht op voorwaarts reizen, en is makkelijk te plaatsen met een 3-punts autogordel. De bekleding van deze autostoel is tevens makkelijk af te nemen en wasbaar. Door de combinatie van veiligheid en optimaal comfort, is dit de beste autostoel voor peuters.

Veilig en comfortabel

Kiddy Phoenixfix 3 autostoel

Kiddy

Kiddy Phoenixfix 3

Scoort hoog op veiligheid en comfort!

Pluspunten

 • Met Isofix bevestigingspunten
 • Met vangkussen aan voorkant voor extra veiligheid
 • Meegroeistoel

Minpunten

 • Niet alle kinderen vinden het vangkussen comfortabel

Dit autozitje scoort hoog op het gebied van veiligheid en comfort. Door de toevoeging van een vangtafel in dit autostoeltje wordt veilig reizen op een unieke manier gewaarborgd. Door de vangtafel wordt de impact van frontale en zijdelingse aanrijdingen aanzienlijk verminderd en goed opgevangen. De Kiddy Phoenixfix 3 autostoel biedt optimale veiligheid aan kinderen van 0 tot en met 4 jaar, en is licht in gewicht. Dit stoeltje is makkelijk in de auto te monteren door middel van een 3-punts gordel, en heeft een stabiele positie op de achterbank. Doordat deze autostoel verschillende standen heeft, staat dit garant voor een hoog comfort voor het kindje. Bij toepassing van Isofix bevestigingspunten is de slaapstand van deze Kiddy Phoenixfix 3 tevens te gebruiken. Dit kinderzitje voor in de auto onderscheid zich ook doordat er een goede steun aan de benen van het kindje wordt geboden, en de perfecte afwerking. De bekleding van deze autostoel is makkelijk te verwijderen en machine wasbaar.

Vanaf 3 jaar

Maxi-Cosi Rodi XP2 autostoel

Maxi-Cosi

Maxi-Cosi Rodi XP2

Erg licht en degelijk

Pluspunten

 • Makkelijk in gebruik
 • Erg comfortabel
 • Licht en degelijk

Minpunten

 • Soms een beetje lastig om de gordel vast te maken

Dit veilige kinderstoeltje voor in de auto is voorzien van veel comfort. Dit naar voren gerichte kinderzitje heeft een fijne brede zitting, en biedt optimale bescherming tijdens het reizen voor kinderen vanaf 3,5 jaar. Door de maximaal verstelbare hoofd en rugleuning is deze autostoel te gebruiken tot en met een leeftijd van 12 jaar. Om de autostoel nog meer aan te kunnen passen aan jouw kindje, zijn de rug en hoofdleuningen in de lengte en de breedte aan te passen. Onder andere door de ingebouwde SPS (Side Protection System) is dit lichtgewicht kinderzitje van Maxi Cosi een goede keuze als het om veilig vervoeren van kinderen gaat. Dit systeem biedt het kindje extra bescherming tegen de impact van een zijdelingse aanrijding. Dit veilige zitje voor in de auto van Maxi Cosi heeft tevens hoofdsteun welke in de hoogte is te verstellen, en is voorzien van zijsteunen, die ook nog eens apart in de breedte te verstellen zijn. Daarnaast is deze autostoel voorzien van wasbare bekleding en is hij makkelijk op de achterbank te bevestigen met een 3-punts autogordel.De autogordel wordt in dit fijne autozitje kruislings over de borst en de buik gedragen. Door de toepassing van zachte voering in de bekleding, biedt deze autostoel ook nog eens een hoog zitcomfort.

Beste budget keuze

Safety 1st Ever Safe autostoel

Safety 1st

Safety 1st Ever Safe

Erg gunstig geprijsd

Pluspunten

 • Meegroeistoel
 • Gunstig geprijsd
 • Eenvoudig in gebruik

Minpunten

 • Moeilijk om de hoes los te halen om schoon te maken

Dit mooie autozitje heeft een goede prijs en kwaliteit verhouding, en is daarmee een veel verkochte autostoel voor kinderen vanaf 9 maanden. Doordat dit kinderzitje voor in de auto geschikt is voor kinderen met een maximaal gewicht van ongeveer 36 kilo, is deze stoel bruikbaar tot een leeftijd van 12 jaar. Dit komt ook doordat de hoofdsteun van dit Ever Safe kinderzitje in maar liefst 6 verschillende standen verstelbaar is. Hierdoor heeft jouw kindje altijd de juiste ondersteuning welke past bij zijn of haar gewicht en leeftijd. Ook de rugleuning van dit autozitje is aan te passen in twee verschillende standen, zodat een correcte houding van jouw kindje in het auto zitje gegarandeerd is. De veilige Safety 1st Ever Safe autostoel is tevens voorzien van in hoogte verstelbare schoudergordels en een afneembaar veiligheidsharnas. Dit 5-punts harnas is op een simpele wijze aan te passen, en met 1 hand te bedienen. Daarnaast heb je met dit autozitje tevens de optie om het veiligheidsharnas te verwijderen als jouw kind het gewicht van 15 kilo heeft bereikt. Doordat deze autostoel is voorzien van gordelgeleiders, kan het veiligheidsharnas makkelijk worden vervangen door het gebruik van de autogordel. De Ever Safe autostoel is hiermee betrouwbaar, veilig en comfortabel.

Goed betaalbaar

Bebies First Autostoel Scout autostoel

Bebies First

Bebies First Autostoel Scout

Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Pluspunten

 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Afneembare en wasbare bekleding
 • Handig in gebruik

Minpunten

 • Niet ieder kind vindt het stoeltje comfortabel

Deze voordelige autostoel voor kinderen tot en met 18 kilo, is veilig voor kleine kindjes in de leeftijd van 0-4 jaar. Ook voor pasgeboren baby's is dit Bebies First autostoeltje een goede keuze. Dit autostoeltje heeft een hoog zit en slaapcomfort vanwege de toepassing van een zacht hoofdkussentje, en de mogelijkheid om deze aan te passen in maar liefst 3 standen. Dit autozitje kan tevens meegroeien met het kind dankzij de schouderriemen die verstelbaar zijn. De zachte zitting en de praktische zijsteunen voor het hoofd bieden niet alleen bescherming, maar ook een optimaal zitcomfort voor de baby of het kindje tijdens het reizen. Makkelijk te bevestigen op de achterbank door middel van en 3-punts autogordel. De veiligheid van de baby wordt in dit kinderzitje gegarandeerd door een 5-punts gordel. Dit Bebies First autozitje is achterwaarts gericht. Dat wil zeggen dat het kindje op een veilige manier tegen de rijrichting in reist. Deze autostoel kan tevens gebruikt worden in voorwaartse richting vanaf een gewicht van 9 kilo.

De veiligheid van een autostoel voor kinderen

Een autostoel voor kinderen moet aan nogal wat eisen voldoen, en dat is maar goed ook. Als het om het vervoer van onze kinderen gaat moet betrouwbaarheid en veiligheid altijd op de eerste plaats komen. Een autostoel moet allereerst altijd goedgekeurd zijn. Alleen op deze manier weet je zeker dat je een getest en veilig autozitje voor kinderen aanschaft, welke voldoet aan de Europese veiligheidseisen. Dit kun je makkelijk zelf controleren door bij aankoop na te gaan of het label ECE 44/03 of ECE 44/04 bevat. Autostoeltjes met een i-Size label zijn tevens goedgekeurd. Een autostoel met een Side Protection System (SPS) beschermt het kindje tegen de impact die een frontale of zijdelingse botsing kan hebben. Deze extra veiligheidsmaatregel wordt toegepast op veel kinderzitjes en verhoogt de mate van veiligheid voor het kind.Ook veiligheidsharnassen en 3 en 5-punts gordels zijn een belangrijk onderdeel van een autostoel voor kinderen. Deze gordels vallen tevens onder de ECE 44/03 en ECE 44/04 keuringsnormen. Daarnaast is het belangrijk om een autostoel voor alleen op de manier te gebruiken zoals deze in de gebruiksaanwijzing van het stoeltje staat voorgeschreven. Kinderen mogen zowel voor als achterin de auto worden vervoerd. Voor baby's is het vervoer tegen de rijrichting in, veiliger. Voor airbags en autostoelen voor kinderen geldt weer een aparte richtlijn. Het kind mag namelijk alleen tegen de rijrichting in worden vervoerd als de plaats van de autostoel voorzien is van een airbag. Ook een gordelverlenger welke gebruikt wordt voor het bevestigen van een autostoel voor kinderen is niet toegestaan. Ga je op vakantie naar het buitenland? Dan is het goed om te weten dat er in sommige landen andere veiligheidsregels voor kinderstoeltjes bestaan. De beste autostoel voor jouw kindje is niet alleen een stoeltje welke aan de Europese veiligheidseisen voldoet, maar ook het kinderzitje welke op de juiste manier wordt bevestigd en gebruikt.

Het beste autostoeltje voor elke leeftijdscategorie en -groep

Een autozitje voor kinderen wordt ingedeeld in verschillende groepen. Deze groepen geven door middel van gewicht, leeftijd en lengte aan in welke groep de beste autostoel voor jouw kindje valt. De groep 0 is gemaakt voor pasgeboren baby's tot aan een gewichtsgrens van ongeveer 13 kilo. Deze groep autostoeltjes wordt altijd tegen de rijrichting in gemonteerd in de auto, om zo voldoende steun te kunnen bieden tegen de impact die een frontale aanrijding kan veroorzaken. Het is raadzaam om het kindje zo lang mogelijk op deze manier te vervoeren, tenzij de grens van 13 kilo is bereikt of het kindje te groot wordt voor de autostoel. Deze groep 0 autostoeltjes worden vaak bevestigd met de veiligheidsgordel van de auto, of gemonteerd door middel van een Isofix systeem. Groep 1 kinderzitjes zijn er voor kinderen vanaf 9 kilo, en bieden bescherming tot een gewicht van 18 kilo. Deze autostoel wordt meestal met de rijrichting mee gemonteerd en vastgemaakt met de gewone autogordel. Uiteraard heeft deze Groep 1 autostoel een veilig ingebouwd gordelsysteem. Deze groep kan in sommige gevallen ook tegen de rijrichting in worden gebruikt. Hierdoor wordt de kans op letsel aan rug en nek bij een botsing aanzienlijk verminderd. De groep 2 autostoel en de groep 3 autostoel worden vaak gecombineerd als 1 klasse. Dit komt doordat de behoeften in deze categorie nagenoeg hetzelfde zijn. De groep 2 en 3 autostoel is bedoeld voor kinderen vanaf 15 kilo, met een grens van 36 kilo. Groep 2 vertegenwoordigd hiermee 15-25 kilo, en de groep 3 autostoel 22-36 kilo. Deze autostoelen voor kinderen hebben een veilige 3-punts en schoudergordel met een stevige rugleuning. Hiermee wordt er veel ondersteuning en bescherming aan het hoofd geboden tijdens impact van buitenaf.

Volledige baby uitzetlijst

Een veilig autostoeltje is natuurlijk niet het enige wat je straks nodig hebt voor je kindje. op onze baby uitzetlijst vind je een overzicht wat je allemaal nodig hebt vanaf de geboorte totdat je kindje een peuter is.