Beste kinderstoel

Beste kinderstoel

Josje Bouwman

Bijgewerkt op 11 januari 2021

Onze beste keuze

Safety 1st Timba kinderstoel

De beste kinderstoel is in de eerste plaats een veilige kinderstoel. Die beschermt je baby maximaal en zorgt voor het nodige gebruikscomfort. Er zijn heel wat soorten kinderstoelen. Van een klassieke stoel over een meegroei-en een stoffen kinderstoel. Het kiezen van de beste kinderstoel is dan ook lang niet zo makkelijk. Je keuze hangt van vele factoren af. Zo is er de grootte van je baby, je levensstijl of die van je gezin, je beschikbare budget en de beschikbare ruimte. Je toekomstige kinderstoel is in de eerste plaats veilig, niet alleen binnen maar zeker ook buitenshuis. Belangrijk is dat je baby de nodige tijd krijgt om aan zijn stoel te wennen. Je baby zit comfortabel maar zeker rechtop in zijn stoeltje. Stoelverkleiners zijn hierbij erg handig. In zijn kinderstoel doet je baby meer dan alleen maar eten. Grotere baby's spelen in hun kinderstoel. Ben je op zoek naar de beste kinderstoel? Dan is het belangrijk dat je weet wat voor nieuws er op de markt is zodat je jouw baby de beste kinderstoel kunt kiezen.

Onze top kinderstoelen

Top 5 beste kinderstoelen

Als je al weet welk soort stoel je nodig hebt, is het de vraag welke stoel precies de beste is binnen dat soort. Daarom hebben we de 5 beste kinderstoelen voor je op een rijtje gezet in willekeurige volgorde. Als je nog niet precies weet wat je zoekt, vertellen we onderaan de pagina graag waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe kinderstoel.

Beste keuze

Safety 1st Timba kinderstoel

Safety 1st

Safety 1st Timba

Beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Pluspunten

 • Beste prijs-kwaliteitsverhouding
 • Groeit mee met je kindje
 • Stevig

Minpunten

 • Niet inklapbaar

De kinderstoel Timba van Safety 1st is een modern ogende lichtgewicht meegroeistoel. Hij beschikt over vele verstel mogelijkheden in is daardoor te gebruiken voor baby's vanaf zes maanden tot kinderen van maar liefst 10 jaar. Zowel de comfortabele als de handige voetensteuntjes zijn aan de leeftijd van je baby of kind makkelijk aanpasbaar. Deze kinderstoel is ook voorzien van een driepunts gordel zodat maximale veiligheid voor baby en kind gegarandeerd is. De Timba kinderstoel is te gebruiken met een niet bijgeleverd tafelblad en een los verkrijgbaar en vooral comfortabel en zacht kussen. De Safety 1st Timba kinderstoel is individueel aan te passen zodat hij aan ieders wensen voldoet.

Meest veelzijdige kinderstoel

Hauck Sit'n Relax kinderstoel

Hauck

Hauck Sit'n Relax

Zeer veelzijdig

Pluspunten

 • Goede prijs-kwaliteitsverhouding
 • Zeer veelzijgig
 • 3 standen mogelijk

Minpunten

 • Stang met speeltjes zou beter kunnen

De Hauck Sit'n Relax is een gebruiksvriendelijke kinderstoel te gebruiken vanaf de geboorte tot tien jaar. Deze kinderstoel is in maar liefst zeven standen in de hoogte verstelbaar. Het baby gedeelte kan gebruikt worden vanaf de geboorte. Deze stoel past bij elke tafel en je baby zit altijd op ooghoogte. Dat hebben we te danken aan deze zeven verschillende standen. De rugleuning van het babygedeelte kun je met één hand makkelijk instellen. Deze kinderstoel is uitgerust met een mobiel voor het verbeteren van baby's motoriek. Deze kan opzij worden gedraaid of volledig verwijderd. Vanaf het ogenblik dat je kind zonder hulp stevig genoeg kan zitten gebruik je de kinderstoelinzet. Deze beschikt over een brede, ergonomisch en comfortabel gevormde zitting. De voetsteunen zelf kunnen individueel aan de grootte van je kind worden aangepast. Voor een maximale beenruimte is het eetblad en de tray in de hoogte aanpasbaar.

Beste budget keuze

Minimonkey Minichair kinderstoel

Minimonkey

Minimonkey Minichair

Superhandig om mee te nemen!

Pluspunten

 • Superhandig om mee te nemen
 • Makkelijk in gebruik
 • Past op bijna iedere stoel

Minpunten

 • Lastig als je kindje veel beweegt

De Minimonkey minichair is uitgerust met een zogenaamde spreidbroek. Op die manier maak je van iedere stoel in een handomdraai een handige en vooral een veilige kinderstoel. De Minimonkey minichair maakt ook van een Stokke Tripp Trapp de beugel te een kinderstoel met een spreidbroek door de beugel te vervangen. Deze opmerkelijke Minimonkey minichair is overal makkelijk mee te nemen, eenvoudig op iedere stoel te monteren en is zelfs wasbaar in de wasmachine. Deze Minimonkey minichair is geschikt voor baby's en kinderen vanaf zes maanden tot gemiddeld drie jaar. Dit handig kinderzitje is even makkelijk thuis als in de auto, in het openbaar vervoer, als bij familie en vrienden, op restaurant als op vakantie makkelijk te gebruiken. Met de Minimonkey minichair kun je je kind zelfs vastmaken op een slee met rugsteun. Nieuw en trendy is de zwarte Minimonkey minichair, gemaakt van onderhoudsvriendelijk polyester in plaats van het klassieke katoen. Minimonkey is een puur Nederlands bedrijf gevestigd in Amsterdam. In amper tien jaar tijd werd minimonkey een wereldspeler op het vlak van de ontwikkeling en de verkoop van innovatieve babyproducten in ruim 35 landen. De Minimonkey Minichair is een goed voorbeeld van het innovatieve karakter van deze vooraanstaande ontwerper van babyartikelen.

Meest verkochte kinderstoel

Stokke Tripp Trapp kinderstoel

Stokke

Stokke Tripp Trapp

Supermooie meegroeistoel

Pluspunten

 • Groeit mee met je kindje
 • Erg stevig
 • In veel kleuren verkrijgbaar

Minpunten

 • De prijs

De Stokke tripp trapp kinderstoel groeit met je kind mee. Dat is uiteraard erg interessant want zo moet je in de meeste gevallen slechts één stoel aankopen. De Stokke Tripp Trapp is zelfs geschikt voor pasgeborene. Deze meegroeistoel beschikt over handige accessoires zoals de Baby Set en kussen sets. Beiden zorgen voor extra comfort voor je baby. Praktisch is ongetwijfeld ook het feit dat zowel de positie als de zithoogte en de voetensteuntjes van deze stoel verstelbaar zijn. De Stokke Tripp Trapp is in meerdere (trendy) kleuren verkrijgbaar en dit zowel voor jongens als voor meisjes. Dit typisch Scandinavisch design is een ontwerp van Peter Opsvik. Zijn ingenieuze ontwerp met een typisch Scandinavisch design zorgde voor een ware revolutie in de sector van de kinderstoelen anno 1972. De stoel werd zodanig ontworpen dat hij aan alle soorten tafels past. Door de centrale plaats aan de tafel leert en ontwikkelt je baby zich op een natuurlijke manier. Deze unieke kinderstoel zorgt voor een ongekend zitcomfort. Zijn klassiek, iconisch design blijft eeuwig stijlvol. Zowel de zithoogte als de voetsteunen zijn regelbaar waardoor zowel baby's rug en voetjes op elke leeftijd maximaal worden ondersteund. Dat zorgt voor maximaal comfort en veiligheid. Deze stoel met stevige constructie is van kwalitatief Europees beukenhout. Hij kan zelfs een volwassene van maximaal 110 kilogram dragen. Is verkrijgbaar in alle mogelijke (trendy) kleuren zodat je altijd wel een Stokke Tripp Trapp stoel vindt die bij je interieur past.

Baninni Meegroei kinderstoel

Baninni

Baninni Meegroei

Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Pluspunten

 • Bruikbaar vanaf 6 maanden tot en met 10 jaar
 • Groeit met je kindje mee
 • Met afneembaar eetblad

Minpunten

 • Voelt wat minder stevig

De Baninni meegroei kinderstoel betreft een van de meest veilige en beste kinderstoel van het moment. Het is een compacte en strakke lichtgewicht tot in de kleinste details afgewerkt in duurzaam gelakt hout. Hij beschikt verder is verder over een voorbeugel. Zowel zijn zitting als zijn voetensteuntjes zijn in drie verschillende hoogtes verstelbaar. Deze kinderstoel is geschikt voor baby's vanaf zes maanden tot en met 10 jaar. Voor maximaal gebruikscomfort is een Baninni verkleinkussentje zeker aan te raden.

Verschillende soorten kinderstoelen

Er zijn verschillende soorten kinderstoelen die ieder hun eigen voor- en nadelen hebben. Om een goede keuze te kunnen maken, moet je natuurlijk wel weten wat de voor- en nadelen van de verschillende kinderstoelen zijn. Daarom beginnen we deze handleiding met een verduidelijking van de soorten kinderstoelen.

Traditionele kinderstoel

Je moet zeker rekening houden met de soorten kinderstoelen die er momenteel verkrijgbaar zijn. Een klassieke kinderstiel is vaak gemaakt van hout. Dit materiaal krijgt nu meer en meer concurrentie van onderhoudsvriendelijke materialen zoals kunststof, plastic en zelfs (RVS) staal! In tegenstelling tot de moderne kinderstoelen beschikt de klassieke variant over weinig of geen extra functies. Deze stoelen zijn goedkoper dan hun moderne varianten. Een kinderstoel met minder functies hoeft niet nadelig te zijn, integendeel. Hoe minder functies hij heeft hoe goedkoper, gebruiksvriendelijker en hoe minder er fout kan gaan! De belangrijkste voordelen van traditionele kinderstoelen zijn:

 • Voordelig
 • Eenvoudig in gebruik
 • Lange levensduur

Meegroei kinderstoel

Naast deze klassiekers is er nu ook de zogenaamde meegroei kinderstoelen die, zoals hun naam het laat vermoeden, met je baby ‘mee groeien'. Deze meegroei kinderstoelen gaan opvallend langer mee. Het zal dus weinigen verwonderen dat deze soort kinderstoel erg populair is en veel gebruikt wordt. De meegroeistoel kun je dus aanpassen aan de groei van je baby. Met een meegroei kinderstoel moet je in principe slechts één stoel kopen terwijl je een klassieke babystoel al snel moet vervangen. Meegroeistoelen zijn uitgerust met vele en vooral handige functies die standaard worden mee geleverd. We denken dan aan een opklapbaar eettablet en een veiligheidsharnas. Meegroeistoelen kunnen zowel in als uitklappen waardoor ze makkelijk kunnen opgeborgen worden.
Andere voordelen zijn:

 • Groeit met je kind mee
 • Instapklaar
 • Bespaart heel wat op je budget omdat je meestal slechts één stoel moet kopen

Naast deze handige voordelen hebben deze populaire kinderstoelen toch ook enkele nadelen zoals:

 • Hun prijs: zijn meestal duurder dan een klassieke kinderstoel
 • Is groter dan een gewone stoel waardoor bijvoorbeeld etensrestje overal tussen en in kunnen achter blijven
 • Neemt meer plaats in
 • Beschikt over meer losse en kleine onderdelen

Denk er dus minstens tweemaal over na voor je een definitieve keuze maakt. Een meegroeistoel is niet alleen praktisch. Je kunt hem ook opvallend lang gebruiken.

Kinderzitjes van stof

Stoffen kinderzitjes zijn de meest eenvoudige vorm van een kinderstoel. Met het gebruik van een zitje uit stof ben je in staat om haast elke stoel in een mum van tijd ombouwen tot een makkelijk zitje van je baby of kindje. Daarvoor gebruik je in de meeste gevallen een band of een overtrek die je er snel op en af kunt halen. Zo'n eenvoudige zitjes zorgen voor verrassend veel voordelen. Omdat ze in veruit de meeste gevallen uit stof gemaakt zijn, was je ze gewoon in je wasmachine. Een stoffen kinderzitje valt op door zijn compacte vorm. Daardoor is het erg handig om mee te nemen op vakantie. Het zitje past zelfs in de meeste luiertassen. Het is dus zeker aan te raden om naast een kinderstoel ook zo'n stoffen kinderzitje aan te schaffen. Het heeft echter geen tablet zoals dat bij stoelen wel het geval is. Met een stoffen kinderzitje bevestig je de baby aan een stoel. De baby zit niet hoger en kan vaak niet bij de tafel.
De belangrijkste voordelen van zo'n stoffen kinderzitje:

 • Kan makkelijk overal meegenomen worden
 • Is goedkoop
 • Makkelijk wasbaar, ook in de wasmachine
 • Heeft een compacte vorm en past zelfs in je luiertas

De belangrijkste nadelen van zo'n stoffen kinderzitje

 • Verhoogt je kind niet zodat het nog altijd moeilijk bij de tafel kan
 • Is niet uitgerust met een eettablet

Wat is een veilige kinderstoel

De beste kinderstoel is de veiligste kinderstoel. De belangrijkste zaken waar een veilige kinderstoel moet aan voldoen zijn:

 • Goede stabiliteit van het frame en dit in alle richtingen
 • Een veilige kinderstoel heeft een rechte rugleuning
 • Het eetblad is stevig op de stoel bevestigd en kan uiteraard niet door het kind zelf losgemaakt worden
 • Een veilige kinderstoel bevat geen onderdelen waar baby's vingertjes vast kunnen raken of waar het zich kan aan snijden
 • Heeft minstens vier wieltjes
 • Kies een stoel waarvan de wieltjes kunnen vastgezet worden
 • Als je voor een inklapbare kinderstoel kiest, zorg er dan voor dat deze niet onverwacht inklapt
 • Let bij een hangstoeltje op de gewichtsaanduidingen
 • Controleer de stevigheid van het eet tablet zodat je baby er niet kan af schuiven

Volledige baby uitzetlijst

Een goede kinderstoel is erg fijn. Het is echter niet het enige wat je nodig hebt voor je kindje. op onze baby uitzetlijst laten we zien welke spullen echt noodzakelijk zijn. Een baby kost nou eenmaal redelijk wat geld, daarom geven we ook meteen aan waar je de beste deals kunt scoren voor de verschillende babyspullen.