Kinder fietsstoel

Beste fietsstoel

Josje Bouwman

Bijgewerkt op 10 januari 2021

Onze beste keuze

Yepp Mini fietsstoel

Nu het lente is en de zomer in aantocht worden ook de dagen weer mooier. Bij mooi weer is het ideaal om er met de fiets op uit te trekken. Helemaal met kleine kinderen is het leuk gezamenlijk met het gezinnetje er met de fiets op uit te gaan naar een speeltuin of een park. Wanneer je kind(eren) nog heel jong zijn, dan zullen ze waarschijnlijk nog geen fiets hebben. Of ze zijn net begonnen met fietsen, maar is hun kleine fietsje niet geschikt voor de langere afstanden. Dan is het veiliger en ook handiger om je kind bij één van de ouders op de fiets te zetten. Zo hoef je je kleine niet in de gaten te houden tussen het drukke verkeer en je kindje kan zijn energie sparen om in de speeltuin of park te ravotten. Maar je kind op je eigen fiets zetten moet wel veilig gebeuren. Daarvoor kun je een fietsstoel nemen. Met een fietsstoel of een fietszitje zet je je kind veilig bij jou op de fiets. Uiteraard wil je weten wat dan de beste fietsstoel is voor je kind. Daarom zetten we hier enkele fietsstoelen op een rijtje, zodat je zelf een keuze kunt maken welke fietsstoel de beste fietsstoel voor jou is.

Onze top fietsstoeltjes

Top 5 beste fietsstoeltjes

We hebben de 5 beste fietsstoeltjes voor jou op een rijtje gezet. Daarna vertellen we je wat meer over waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe fietsstoel.

Beste voorzitje

Yepp Mini fietsstoel

Yepp

Yepp Mini

Zeer veilig en stevig.

Pluspunten

 • Beste prijs-kwaliteitsverhouding
 • Zeer eenvoudig te monteren
 • Veilig

Minpunten

 • Niet de goedkoopste

Deze fietsstoel is geschikt voor kindjes die al kunnen zitten vanaf 9 maanden tot 3 jaar. Yepp zelf noemt de fietsstoel ijsjesproof. En dat klopt. Het hele fietszitje bestaat uit een zacht materiaal, zodat je geen apart kussentje nodig hebt. Het materiaal is waterafstotend en ontzettend gemakkelijk schoon te maken. Wanneer je kind dus met een ijsje knoeit, dan is het een doekje erover halen en de fietsstoel is weer schoon en droog. Het is daarom ook ideaal materiaal na een regenbui, omdat het direct droog te maken is en je kindje geen natte billetjes krijgt. Aan de rugleuning zitten twee zachte schouderbandjes waar je kind comfortabel in kan zitten. Verder is hij voorzien van een vijfpuntsgordel met een kindveilige sluiting. Aan de stang aan de voorkant de fietsstoel kan je kindje zich gemakkelijk vasthouden en zijn voetjes kwijt op voetsteunen, die gemakkelijk in hoogte verstelbaar zijn. Optioneel is er nog een windscherm op het fietszitje te monteren, zodat je kind beschermd is tegen regen en wind.

Beste achterzitje

Bobike Maxi One fietsstoel

Bobike

Bobike Maxi One

Met extra hoge en veilige rugsteun

Pluspunten

 • Goede prijs-kwaliteitsverhouding
 • Erg hoge leuning
 • Comfortabel

Minpunten

 • De bandjes voor de voeten kunnen wat stug zijn in het begin

Dit is de beste fietsstoel wanneer je gebruik maakt van het Bobike Mini One fietszitje en je kindje een peuter begint te worden. De fietsstoel wordt achterop de fiets geïnstalleerd en is van zacht en kleurvast materiaal. In plaats van een kussentje heeft Bobike gekozen voor een zachte zitting van waterafstotend materiaal. Hierdoor kun je de zitting heel gemakkelijk schoon te maken. De fietsstoel is voorzien van een hoge rugleuning, waardoor je kind goed rechtop kan zitten. Hieraan zijn zachte en stevige schouderriemen bevestigd om je kind goed vast te zetten. Onder de fietsstoel hangen een stel stevige voetsteunen die heel gemakkelijk zonder gereedschap te verstellen zijn. Het Easy montage systeem zorgt ervoor dat de fietsstoel heel gemakkelijk te installeren is, maar ook snel over te plaatsen is naar een andere fiets. De fietsstoel is voorzien van een cijferslot, zodat het fietszitje tegen diefstal is beschermd. De fietsstoel is zodanig ontworpen dat hij zowel geschikt is voor een gewone fiets als voor een e-bike, waar de bagagedrager ook dienst doet als houder voor de accu.

Beste budget keuze

Polisport Koolah FF fietsstoel

Polisport

Polisport Koolah FF

Waar voor je geld!

Pluspunten

 • Zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding
 • Stevig
 • Veilig en comfortabel

Minpunten

 • Kan wat lastig te installeren zijn

Wanneer je peuter nog niet zelf kan fietsen dan is de Polisport Koolah FF de beste fietsstoel voor je kind. Hij is speciaal ontwikkeld voor kinderen vanaf 9 maanden tot 6 jaar. Dit is dus de beste fietsstoel voor langdurig gebruik tijdens de jonge jaren van je kindje. De Polisport Koolah FF is dusdanig ontworpen dat het een optimale bescherming geeft aan de nek en en de voeten van je kindje en het voldoet aan alle gestelde veiligheidseisen. De kuip is speciaal ontworpen om je kind tijdens een ongeluk te beschermen. De voetenbankjes zijn heel gemakkelijk te verstellen, zodat de fietsstoel meegroeit met je kind en je kunt hem daardoor gebruiken voor meerdere kinderen met verschillende lengtes. De fietsstoel is voorzien van een zacht zitkussentje die gemakkelijk te reinigen is. Je kind wordt veilig vastgezet in de fietsstoel met een driepuntsgordel, die voorzien is van een kinderbeveiliging. De fietsstoel is voorzien van een geïntegreerde spaakbescherming, zodat de beentjes optimaal beveiligd zijn. Via de Quick Safety Turn houder is de fietsstoel heel eenvoudig op de bagagedrager te installeren.

Komt zeer goed uit de test

Bobike Mini One fietsstoel

Bobike

Bobike Mini One

Fietsstoeltje van Nederlandse bodem

Pluspunten

 • Makkelijk te plaatsen
 • Erg comfortabel
 • In veel kleuren verkrijgbaar

Minpunten

 • Geen

Deze comfortabele fietsstoel van Nederlandse makelij heeft een dubbelwandige zitting van zachte materialen. Hierdoor hoeft er geen apart kussentje op het fietszitje geplaatst te worden. Het materiaal is waterafstotend, dus gemakkelijk schoon te maken en is verkrijgbaar in acht verschillende kleuren. De fietsstoel is voorzien van zachte schouderriempjes met een easy-click gesp, waardoor je kind veilig en comfortabel voor op de fiets zit. De fietsstoel is geschikt voor kinderen vanaf 9 maanden tot 3 jaar. De voetsteuntjes zijn gemakkelijk te verstellen zonder gereedschap. De gehele fietsstoel heeft een slank en trendy uiterlijk en is heel gemakkelijk op de fiets te installeren. Ook op fietsen met een bredere of smallere stuurbuis past deze fietsstoel, zodat hij geschikt is voor elke fiets. Het is mogelijk om optioneel een windscherm te plaatsen en zelfs een apart stuurtje met een slaaprol zodat je kind mee kan sturen, om daarna lekker in slaap te vallen.

Yepp Maxi fietsstoel

Yepp

Yepp Maxi

Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Pluspunten

 • Comfortabel
 • Eenvoudig te monteren
 • Beschermt de voetjes

Minpunten

 • Geen

Wanneer je de Yepp Mini voorop hebt geïnstalleerd en je kind is er uitgegroeid, dan wordt het tijd voor de Yepp Maxi. De Yepp Maxi is een degelijke fietsstoel van dezelfde goede kwaliteit als de Yepp Mini en wordt achterop de bagagedrager geïnstalleerd. De Maxi is geschikt voor peuters tot 25 kilogram. Wanneer de Yepp Mini beviel dan is de Yepp Maxi als opvolger zeker de beste fietsstoel. De fietsstoel is ook van zacht materiaal, die heel gemakkelijk schoon en droog te maken is. Het stoeltje is in allerlei verschillende hippe kleuren verkrijgbaar. Met een hoge rugleuning voorzien van zachte schouderbandjes en een vijfpuntsgordel, kan je peuter comfortabel achterop zitten. De voetsteunen zijn stevig en gemakkelijk te verstellen op lengte van je kind. Je hebt de keuze om de fietsstoel op de bagagedrager of op de zadelbuis te installeren en met een geïntegreerd anti-diefstal slot, is de fietsstoel ook beschermd tegen diefstal.

Waar op te letten bij het kiezen van een fietsstoel?

Wat de beste fietsstoel voor jouw fiets is, is afhankelijk van allerlei factoren, zoals eigen smaak, eigen voorkeur en de leeftijd en het gewicht van je kind. Naast de veiligheid is ook van belang om te letten op het materiaal. De huidige generatie fietsstoelen zijn van moderne, zachte en lichte materialen gemaakt. Dit materiaal is prettig om op te zitten en vast te pakken. Het materiaal is dusdanig zacht dat er meestal geen aparte kussen meer nodig is. Sommige fietsstoeltjes hebben nog wel een apart zitkussen die je kunt afnemen. Belangrijk moet zijn dat het materiaal gemakkelijk schoon te maken is en na een regenbui heel gemakkelijk droog te maken. De meeste zitjes zijn te verkrijgen in leuke en hippe kleuren, waarbij het materiaal ook UV-bestendig is. Wanneer je een fietszitje aan de voorkant van je fiets hebt geïnstalleerd dan kan het voor het comfort van je kindje helpen om een windscherm te installeren. Een windscherm beschermd tegen wind en regen en de meeste merken verkopen een dergelijk windscherm optioneel. Let er vooral ook op, dat wanneer je een fiets met afwijkende maten hebt, dat je fietsstoeltje daar op past.

Veiligheid fietsstoeltjes

Welke fietsstoel je ook gebruikt, het is van het grootste belang dat de fietsstoel stevig en veilig op de fiets is geïnstalleerd. De huidige generatie fietsstoelen leveren prima en degelijk materiaal, zodat je gegarandeerd bent dat het zitje stevig op de fiets blijft zitten. Daarnaast kunnen de meeste fietsstoelen gemonteerd worden op fietsen met afwijkende maten van bagagedrager of fietsstuur. Let bij de aankoop van een fietsstoel altijd op of er een markering met de de code ‘EN 14344’ opstaat. Dan weet je namelijk dat het voldoet aan de gestelde Europese normen en heb je de beste fietsstoel op het gebied van veiligheid te pakken. Een ander punt is de gordel waarin het kindje vastzit. Meestal zijn dit veilige drie- of vijfpuntsgordel. Deze gordels zijn voldoende voor het veilig vastzetten van je kind. In vrijwel alle gevallen zijn deze gordels flexibel en zacht, zodat je kind er geen last van heeft en het niet knelt. Een ander punt betreffende veiligheid, zijn de voetsteunen. Deze voetsteunen moeten verstelbaar zijn. Het moet niet zo zijn dat als je kind groeit, hij de voetsteunen niet meer kan gebruiken de de beentjes langs het wiel hangen. Mocht je kind toch zijn been uit de voetsteun halen, dan zijn de beste fietsstoelen voorzien van een spaakbescherming, zodat een voetje nooit tussen de spaken van de fiets kan komen.

Voorop of achterop?

Er zijn fietszitjes te koop die voorop de fiets geïnstalleerd worden en fietsstoelen voor achterop de bagagedrager. De eerste vraag, wanneer je een fietsstoel wilt aanschaffen is dan ook of je er één moet nemen voor voorop of juist voor achterop de fiets. Het antwoord is afhankelijk van de leeftijd en het gewicht van je kind. Er wordt uitgegaan dat een kindje vanaf 9 maanden vervoerd kan worden in een fietsstoeltje en voor deze leeftijd is het handiger om hem voorop op de fiets te nemen. De fietsstoelen voorop kunnen vaak ook minder gewicht hebben dan een fietsstoel aan de achterkant. Het maximale gewicht voorop is ongeveer 15 kilogram, dus voor kinderen tot en met 3 jaar is een fietszitje voorop het meest geschikt. Als je kind ouder en zwaarder is dan is het verstandig om een fietsstoel aan de achterkant van je fiets te installeren. De zitjes aan de achterkant kunnen meestal tot maximaal 25 kilogram dragen. De meeste fietsstoelen krijgen dan ook het kenmerk mini en maxi mee. Mini voor de fietszitjes voorop en maxi voor de fietsstoelen achterop. Dit is maar een leidraad. Er zijn ook stoeltjes voor achterop, die dusdanig ontworpen zijn, dat er ook kinderen van 9 maanden in vervoerd kunnen worden. Dit is overigens niet aan te raden. Voor de veiligheid van je jonge kindje tot 3 jaar, kun je hem of haar het beste voorop vervoeren, zodat je zelf je kind gemakkelijk in de gaten kunt houden.

Volledige baby uitzetlijst

Als je je kindje wilt meenemen op de fiets, is een veilig fietsstoeltje natuurlijk onmisbaar. Het is echter niet het enige wat je nodig hebt voor je kindje. op onze baby uitzetlijst laten we zien welke spullen echt noodzakelijk zijn. Een baby kost nou eenmaal redelijk wat geld, daarom geven we ook meteen aan waar je de beste deals kunt scoren voor de verschillende babyspullen.