Beste babyfoon

Of je nu net kersverse ouder bent geworden, een kindje verwacht, of misschien zelfs op zoek bent naar een cadeau voor iemand anders: het uitzoeken van een geschikte babyfoon is meestal zo simpel nog niet. Wanneer je op zoek gaat naar de afdeling met babyfoons schrik je soms wel van het assortiment. Er zijn spotgoedkope babyfoons, maar ook hele dure. Sommige zijn uitgerust met een camera of andere technische hoogstandjes. Maar wat is de beste babyfoon? Daar is geen eenduidig antwoord op te formuleren. Het ligt namelijk geheel aan de wensen die jij er zelf aan stelt. Niet elke ouder heeft behoefte aan bepaalde snufjes, terwijl de ander juist zo veel mogelijk functies wil zien. Gelukkig kun je wel een handje geholpen worden om de beste babyfoon uit te kiezen die bij jou en je kindje past. In dit artikel worden vijf verschillende babyfoons met elkaar vergeleken, waaronder twee van het merk Luvion, twee van het merk Alecto, en eentje van Philips. Wat maakt deze items de beste babyfoons? En wat kan beter? Aan het eind van het artikel zullen ook een paar extra tips worden gegeven waar je op kunt letten bij het uitkiezen van een geschikte babyfoon, zodat je verzekerd bent van een goede keuze die precies bij jouw voorkeuren past.

Inhoudsopgave

Je vindt op deze pagina alles wat je nodig hebt om de babyfoon te vinden die het best bij jou past. Niet iedereen heeft natuurlijk tijd om de hele handleiding van begin tot eind door te lezen. Klik op een van onderstaande links als je op zoek bent naar gerichte informatie:

Waar moet ik op letten bij het kiezen van de beste babyfoon

Het kiezen van de juiste babyfoon kan een lastige klus zijn. Er zijn namelijk tientallen merken die allemaal meerdere babyfoons aanbieden met verschillende kenmerken. Het aanbod kan overweldigend zijn. Waar moet je nou precies op letten als je een nieuwe babyfoon wilt aanschaffen?

Met of zonder camera

Bij de genoemde beste babyfoons kwam de kwestie over camera's al eerder aan de orde. Aan de ene kant is een babyfoon met camera geweldig. Je kunt je kindje in de gaten houden zonder hele tijd in de buurt te hoeven zijn, en je hebt het snel door als hij of zij bijvoorbeeld wakker is geworden. Maar je kon ook zien dat een camera veel invloed heeft op de standby-tijd van een babyfoon. Als je veel waarde hecht aan de standby-functie, dan is een babyfoon met camera waarschijnlijk niet de beste babyfoon voor jou. Als je dit echter niet erg vindt, dan kun je zeker verder kijken in het assortiment met camera's. Deze babyfoons hoeven namelijk helemaal niet zo duur te zijn, en beschikken vaak ook over veel andere uitgebreide functies.

Kwaliteit van het geluid

De kwaliteit van het geluid is natuurlijk ontzettend belangrijk. Niemand zit te wachten op een babyfoon die alleen maar kraakt en piept, en dus ook zijn werk niet doet. Veel merken proberen zich zeker te focussen op de geluidskwaliteit van het apparaat. Denk hierbij aan de Crystal Clear Sound van Philips. Goedkopere modellen met veel verschillende functies zijn niet meteen slechter, maar het is wel mogelijk dat er minder aandacht is besteed aan de kwaliteit van het geluid. Deze babyfoons willen juist zo veel mogelijk opties bieden, waardoor het soms ten koste gaat van het geluid om het apparaat toch tegen een goede prijs aan te kunnen bieden. Dit is erg jammer, maar het is vaak niet het geval dat je de hele dag een stoorzender naast je hebt staan. Je moet er gewoon rekening mee houden dat de kwaliteit van het geluid mogelijk tegenvalt bij een uitgebreid, goedkoop model.

Het bereik

De meeste babyfoons hebben een standaardbereik tot ongeveer vijftig meter binnenhuis en 250 tot 300 meter buitenshuis. Slechts heel weinig babyfoons gaan veel verder dan vijftig meter. Een addertje onder het gras kan voorkomen bij mensen die in een huis wonen met een zeer dik plafond, vloer, of muren. Het ligt uiteraard minder voor de hand dat in zo'n huis de vijftig meter makkelijk gehaald zal worden. Het bereik zal hierdoor ook minder sterk zijn. Dit is een belangrijk punt waar men op moet letten bij het kopen van een babyfoon, wat anders voor veel irritaties zal zorgen. De babyunit zal dan om de haverklap niet meer verbonden zijn met de ouderunit en de verbinding zal steeds wegvallen. Kijk daarom goed na hoe de fabrikant heeft gemeten wat het bereik is, wat de omstandigheden zijn in jouw huis, en hoeveel bereik je ongeveer nodig zult hebben om toch te kunnen genieten van een consistente verbinding.

Frequentie of Wifi

De keuze om voor een babyfoon te gaan die werk op frequentie of Wifi is vaak een persoonlijke voorkeur. Alles wordt steeds moderner en technologie wordt volop benut, en babyfoons zijn geen uitzondering op de regel. Zo kunnen camera's de beelden van een baby meteen doorsturen naar een ander apparaat, zoals een smartphone. Dit is ontzettend handig en zal in de toekomst ook steeds meer gebruikt worden. Tegenwoordig is het assortiment hierin nog redelijk beperkt en/of prijzig. Als er op dit moment geen geschikte babyfoon met Wifi-verbinding voor jou te koop is, dan is er ook niks mis met een frequentieverbinding. Deze modellen worden al gedurende vele jaren gebruikt en werken nog steeds prima. Wat storend kan zijn bij een frequentieverbinding, is dat er sneller een storing of onzuiver geluid kan ontstaan afhankelijk van waar de babyfoons zich bevinden. Een Wifi-verbinding is tegenwoordig heel stabiel en werkt even goed als het internet op je laptop. Een persoonlijke keuze, die ook vaak terug te zien is in de prijs van het model.

Top 5 beste babyfoons

Je weet nu beter waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe babyfoon. We hebben de 5 beste babyfoonsvoor jou op een rijtje gezet in willekeurige volgorde:

Alecto DBX-85 ECO – DECT  Babyfoon

Alecto DBX-85 ECODe eerste babyfoon is meteen al een erg populair model. De Alecto ECO is voor personen die niet van te veel gedoe houden dé beste babyfoon. Een erg simpel model met makkelijk bediening. De babyfoon is bovendien erg makkelijk te gebruiken. De baby- en ouderunit moeten opgeladen worden en kunnen met een simpele knop met elkaar worden verbonden. Het kan bijna niet makkelijker. Bovendien is dit de beste babyfoon voor ouders die zich zorgen maken over de straling van de apparaten. Aangezien deze babyfoon uit de ECO-collectie van Alecto komt, is er weinig sprake van straling. De batterij houdt het gemakkelijk uit wanneer je hem 's avonds en 's nachts wilt gebruiken. Hiernaast heeft de ouderunit een vak voor een noodbatterij wanneer je vergeten bent om hem op te laden. De babyfoon is te gebruiken tot een afstand van 300 meter en levert zeer helder geluid, wat aan te passen is tot bepaalde geluiden van de baby. Wat wel belangrijk is om te weten, is dat de babyfoon niet beschikt over een camera of smartphone-app. Wie deze functies noodzakelijk acht, zal in de Alecto ECO dus niet de beste babyfoon terugvinden.

Bekijk de Alecto DBX-85 ECO

Luvion Essential – Babyfoon Met Camera

Luvion EssentialVoor wie op zoek is naar wat meer technische snufjes, zal zijn hart kunnen ophalen bij misschien wel de beste babyfoon: de Luvion Essential. Een zeer luxueuze babyfoon met ontzettend veel functies en een strakke prijs. Zo kan deze babyfoon slaapliedjes afspelen, de kamertemperatuur meten, een timer instellen, en beschikt hij over een terugspreek- en digitale zoomfunctie. Op de babymonitor kunnen maar liefst vier andere camera's worden aangesloten. De Luvion Essential heeft al meerdere keurmerken als beste babyfoon op zijn naam staan. De babyfoon maakt gebruik van een digitale verbinding, waardoor de straling erg laag blijft. De geluidskwaliteit heeft hier niet onder te lijden, want tot vijftig meter kun je genieten van zeer helder en mooi geluid. Een minpuntje aan deze babyfoon is dat de standby-tijd erg laag is. Hierdoor loop je dus het risico dat de babyfoon leeg is wanneer je hem wilt gebruiken. De lage standby-tijd is te verklaren door het intense gebruik van de camera die veel batterij nodig heeft. Ga je de babyfoon zelf niet zo intensief gebruiken, of vind je het vaak opladen geen probleem, dan is dit misschien wel de beste babyfoon met camera.

Bekijk de Luvion Essential

Luvion Easy – Babyfoon met camera

Luvion EasyDe naam van de Luvion Easy verklapt het eigenlijk al: deze babyfoon is de minder uitgebreide versie van de Luvion Essential. Daardoor is dit model zeker niet minder goed, en de beste babyfoon voor mensen die minder geld uit willen geven aan een babyfoon, maar bepaalde functies toch noodzakelijk vinden. De Luvion Easy beschikt namelijk wel over een camera, terugspreekfunctie, en de babyfoon kan de kamertemperatuur meten. Het afspelen van slaapliedjes is echter niet mogelijk, noch kan de babyfoon bediend worden met een app. Als jij deze functies niet belangrijk vindt, dan is dit een van de beste babyfoons ruim beneden de 100 Euro-grens. De Luvion Easy kampt wel met dezelfde problemen als de Essential. Zo is de standby-tijd ook bij de Luvion Easy erg matig door de camera. Gelukkig geniet de Luvion Easy wel dezelfde pluspunten. Zo werkt ook deze babyfoon tot vijftig meter binnenhuis en levert hij erg mooi en zuiver geluid. Deze babyfoon heeft ook meerdere bekroningen tot beste babyfoon mogen ontvangen. Een terechte titel voor een zeer betaalbare, maar toch functionele babyfoon. Bovendien is het apparaat erg gebruiksvriendelijk en kun je er vrijwel mee aan de slag.

Bekijk de Luvion Easy

Philips Avent SCD506/01 – DECT babyfoon

Philips Avent SCD50601De beste babyfoon voor alle mensen die vertrouwd zijn met Philips en goede ervaringen hebben met het merk. De Philips Avent is een betaalbare en zeer kwalitatieve babyfoon. Het model beschikt over prachtig geluid, een nachtlampje, een terugspreekfunctie, een batterij die tot 24 uur meegaat, en slaapliedjes. Het is belangrijk om te weten dat de Philips Avent niet beschikt over een camera. Als dit noodzaak is voor jou, dan zal dit niet de beste babyfoon zijn. Ben je echter niet uitdrukkelijk op zoek naar een babyfoon met camera, dan zit je bij de Avent aan het goede adres. Zo beschikt het model over een geluidsindicator om aan te tonen hoe hard het geluid in de babykamer is. Bovendien is de babyfoon erg duurzaam door de ECO-functie. Het geluid is helder tot vijftig meter binnenhuis en 330 meter buitenshuis. Als kers op de taart beschikt de babyfoon over een indicator die aangeeft wanneer de verbinding met de babyunit is weggevallen. Zo hoef je je dus niet druk te maken of je nog verbonden bent en hier zelf niet van op de hoogte bent. Een van de beste betaalbare babyfoons voor wie niet op zoek is naar een babyfoon met camera.

Bekijk de Philips Avent SCD506/01

Alecto DVM-143 Panorama – Babyfoon met camera en groothoeklens

Alecto DVM-143 PanoramaDe duurste, en misschien wel beste babyfoon, in dit rijtje is de Alecto DVM-143. Wanneer je de specificaties van deze babyfoon bekijkt, is het ook niet gek dat hij wat duurder is dan de andere modellen. De Alecto DVM-143 beschikt namelijk over een groothoeklens, waarbij de beeldhoek maar liefst 170 graden is. De camera is te zien op een 4.3 inch kleurendisplay van zeer mooie kwaliteit. Het is zelfs mogelijk om meerdere camerabeelden tegelijkertijd te tonen. Naast het goede beeld beschikt de babyfoon ook een storingvrije verbinding met zuiver geluid tot vijftig meter binnenhuis. Hiernaast beschikt de Alecto DVM-143 over infrarood nachtzicht, een zoomfunctie, en verschillende slaapliedjes. Door de camera gaat echter ook de standby-tijd van deze babyfoon minder lang mee. Net als de Philips Avent kan deze babyfoon je meteen laten weten wanneer de verbinding met de babyunit is weggevallen en gaat het apparaatje alleen aan wanneer er geluid te horen is vanuit de babykamer. Een wat duurder model vergeleken met de alternatieven, maar de beste babyfoon voor wie op zoek is naar veel functies en geweldig beeld dankzij de groothoeklens.

Bekijk de Alecto DVM-143 Panorama