Dr Browns flessenwarmer

Beste flessenwarmer

Josje Bouwman

Bijgewerkt op 2 januari 2021

Onze beste keuze

Alecto BW-700

Je bent op zoek naar de ideale flessenwarmer en wilt informatie verzamelen om uiteindelijk de goede keuze te maken. Wellicht weet je op dit moment nog niet waar je moet beginnen, maar gelukkig ben je met dit artikel op de juiste weg! Het is goed om je van te voren in te lezen, want er zijn ontzettend veel opties om uit te kiezen.

Om te voorkomen dat je straks een flessenwarmer koopt waar je vervolgens totaal niet blij mee bent, bieden we je hierbij een handig overzicht en een top 5 beste flessenwarmers. Hierin vind je informatie over de voordelen en over de verschillen tussen flessenwarmers. Met deze gids weet je zeker dat je een flessenwarmer koopt die aan jouw wensen voldoet.

Onze top flessenwarmers

Top 5 beste borstkolf flessenwarmers

Op deze pagina vind je alles wat je nodig hebt om de juiste flessenwarmer te vinden. Eentje die het beste bij jou past. Niet iedereen heeft natuurlijk tijd om de volledige handleiding van begin tot eind door te lezen. Daarom beginnen we met onze samengestelde top 5. Verder volgt meer praktische informatie over flessenwarmers en waar je allemaal op moet letten bij de aanschaf.

Beste koop

Alecto BW-700

Alecto

Alecto BW-700

Flessenwarmer met de beste prijs-kwaliteitsverhouding

Pluspunten

 • De buitenkant wordt niet heet
 • Schakelt zichzelf uit waardoor fles niet te ver doorwarmt
 • Super snel warm

Minpunten

 • Programmering is weg nadat de stekker eruit is geweest

De beste flessenwarmer in onze top 5 is de Alecto BW-700. De Alecto BW-700 is een snelle, digitale flessenwarmer van Alecto Baby. Deze flessenwarmer heeft veel goede recensies ontvangen, en dat is niet gek. Deze flessenwarmer kan namelijk verwarmen, steriliseren en ontdooien in een. Dit gebeurt ook nog eens behoorlijk snel door het vermogen van maar liefst 500W. De voeding wordt binnen enkele minuten op de gewenste temperatuur gelijkmatig verwarmd. Bovendien is het apparaat makkelijk te gebruiken en geeft accuraat door wanneer de juiste temperatuur behaald is. Via het display zie je wanneer de voeding op de juiste temperatuur is en vervolgens wordt de verwarmer automatisch uitgeschakeld. Niet alleen handig, maar ook nog eens veilig! Wegens de ingebouwde sterilisatie functie bespaart het je veel tijd als je bedenkt dat je baby rond de 4 á 6 flesjes per dag nodig heeft. Bovendien hoef je niet een aparte sterilisator aan te schaffen. Verder kun je met de ontdooi functie melk dat uit de vriezer komt makkelijk en snel ontdooien. De bevroren melk wordt geleidelijk op kamer- of koelkasttemperatuur gebracht. Je kan de melk een tijdje bewaren voor etenstijd, of direct opwarmen.

Philips Avent SCF355/00

Philips

Philips Avent SCF355/00

Uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding

Pluspunten

 • Erg handig in gebruik
 • Makkelijk schoon te maken
 • Met warmhoudfunctie en defroster

Minpunten

 • Opwarmen kan wat langer duren dan aangegeven

De tweede flessenwarmer in onze top 5 is de Philips Avent SCF355/00. Deze elektrische fles werkt op netstroom en verwarmt melk in minder dan 3 minuten. Alhoewel sommige reviews aangeven dat dit soms wat langer duurt. Met deze flessenwarmer kan je de melk ook goed bewaren en babyvoeding opwarmen. Er past 150 ml melk in de warmer wat geleidelijk verwarmd wordt. Stel dat de melk uit de vriezer komt, zit er ook een handige ontdooi instelling op. Let wel, de verwarmer heeft geen temperatuurmeter of timer.

Een ander voordeel is dat deze Philips Avent compatibel is met andere items van het Philips assortiment. Flessen en containers voor babyvoeding kunnen gebruikt worden met deze flessenwarmer. Verder is het product makkelijk in gebruik en er zit een handige draaiknop op om het apparaat in te schakelen.

Simpelste in gebruik

Nuby Natural Touch 3-in-1 flessenwarmer en sterilisator

Nuby

Nuby Natural Touch

De makkelijkste in gebruik

Pluspunten

 • Nauwkeurig in te stellen
 • Voor meerdere doeleinden
 • Fles snel warm

Minpunten

 • Geen

Dit Engels merk heeft al meerdere prijzen gewonnen en wint snel populariteit van Nederlandse ouders. De flessenwarmer is een programmeerbare 2-in-1 en wordt ook wel de Nuby electrische sterilisator De Luxe genoemd.

Deze fles heeft verstelbare functies zoals volume, starttemperatuur en de inhoud van vloeibare en vaste voeding. Een voordeel van deze flessenwarmer is dat deze behoorlijk snel werkt. Je hebt ongeveer binnen 2 minuten voeding op lichaamstemperatuur of 10 minuten met een bevroren flesje. Daarnaast krijg je een melding wanneer de fles warm is door de licht- en geluidsindicatie. Bovendien schakelt de Nuby zichzelf uit, wel zo handig als je het zelf vergeet en je geen kans hebt op oververhitting. Een ander voordeel is dat deze warmer een verwarmer, ontdooier en sterilisator in 1 is. Je hoeft dus niet een aparte sterilisator in huis te halen, die vaak veel ruimte in beslag nemen. Dit bespaart weer plek! Tot slot is deze flessenwarmer van Nuby geschikt voor verschillende merk potjes en flesjes (behalve Difrax) wat handig is om items te combineren. Verder wordt het product geleverd met in ieder geval een Nuby flesje maat medium.

Beurer BY52

Beurer

Beurer BY52

Goede prijs-kwaliteitsverhouding

Pluspunten

 • Erg makkelijk in gebruik
 • Door de brede opening passen er veel verschillende flessen en potjes in

Minpunten

 • Kan wat langer duren voordat de fles verwarmd is

Deze Beurer BY52 valt in een goedkoper segment, maar desalniettemin een goede flessenwarmer. De flessenwarmer is eenvoudig geschikt voor allerlei flesjes, dus niet van een bepaald merk. Er zit een LED-display op die duidelijk de temperatuur aangeeft en de melk wordt gelijkmatig verwarmd naar de juiste temperatuur. Eenmaal als de melk verwarmd is, kun je het flesje eenvoudig uit de fitting halen omdat er een ingebouwde lifter in zit.

Het is een compacte flessenwarmer die makkelijk te verplaatsen is. Deze warmer werkt op netstroom dus om deze te gebruiken moet je het wel in de buurt van een stopcontact zijn. Het handige aan deze flessenwarmer is eveneens dat je de gewenste temperatuur handmatig kan instellen. Zo weet je zeker dat de voeding niet te warm of te koud is. Bovendien zit er een extra functie op die zorgt dat je voeding wat sneller kan verwarmen dan normaal, als het ware een soort voorverwarmer, en bespaart jou weer tijd. Een indicatie voor het opwarmen van 100 ml melk is rond de 8 minuten en voor 250 ml melk rond de 14 minuten. Wil je 190 gr gepureerde voeding op kamertemperatuur krijgen? Reken dan dat dit zo’n 8 minuten duurt met de Beurer.

Dr. Brown’s Flessenwarmer

Dr. Brown’s

Dr. Brown’s Flessenwarmer

Verwarmt erg snel

Pluspunten

 • Zeer snel warm
 • Makkelijk in gebruik
 • Zeer nauwkeurig in te stellen

Minpunten

 • De grote 270 ml halsfles van dr. Brown's zelf past niet

De laatste flessenwarmer in onze top 5 is de Dr. Brown’s variant. Deze flessenwarmer is elektrische en te gebruiken met allerlei soorten maten flesjes van Dr. Brown’s. Bij levering van het product krijg je een mandje waar alle flesjes voor het gemak in passen. Op de flessenwarmer zit een LCD bedieningspaneel waardoor je makkelijk een temperatuur kan instellen. De flessenwarmer verwarmt binnen 2 á 3 minuten een inhoud van 250 ml en schakelt automatisch uit na 10 minuten. Je kunt met deze warmer zowel kunstvoeding als moedermelk opwarmen. Goed om te weten is dat de grote Dr. Brown’s flessen niet passen op deze flessenwarmer, dus meer dan 150 ml gaat niet lukken. Naast het verwarmen van melk en voeding, kun je ook speentjes mee uitkoken.

Flessenwarmer aankoopgids

Een flessenwarmer biedt allerlei voordelen. Met zo’n verwarmer kan je eenvoudig melk (zowel moedermelk als poeder) verwarmen zodat het in enkele minuten op de juiste temperatuur is. Als je voeding op kamer- of koelkasttemperatuur wilt krijgen bespaar je een hoop tijd met een flessenwarmer. Niet voor niets worden flessenwarmers gezien als een must als je borstvoeding wilt geven.

Maar welke flessenwarmer koop je? Er is een behoorlijk aantal modellen en opties waaruit je moet kiezen. Met deze aankoopgids proberen we je een handje te helpen.

Wat is een flessenwarmer?

Een flessenwarmer is een compacte container met daarbovenop een aansluiting voor een flesje of potje. In de container wordt water gedaan dat wordt opgewarmd. De voeding gaat in het potje of flesje bovenop. Door de gelijkmatige verwarming blijven alle voedingsstoffen behouden. Een flessenwarmer zorgt ervoor dat de voeding voor je kindje altijd de juiste temperatuur heeft. Het maakt niet uit of de voeding bevroren is of al op kamertemperatuur.

Er bestaan allerlei soorten flessenwarmers en niet elke flessenwarmer werkt op deze manier. Er zijn ook flessenwarmers die voeding opwarmen dankzij stoom. Sommige zijn niet elektrisch, maar gebruiken bijvoorbeeld warmte onderdelen met verwarmingskristallen. De fles plaats je dan in de banden en wordt voor een aantal uur warm gehouden. Stel dat je niet altijd in de buurt van een stopcontact bent dan zijn deze modellen het meest praktisch voor langdurig gebruik.

Is een flessenwarmer nodig?

Nee, een flessenwarmer is niet nodig. Handig? Dat zeker. Er zijn genoeg ouders die een flessenwarmer zo handig vinden dat ze uiteindelijk niet meer zonder kunnen!

Een van de voornaamste redenen is omdat de voeding, moedermelk of poeder, op een goede manier wordt verwarmd. Met een flessenwarmer weet je 100% zeker dat de voeding van je kindje de juiste temperatuur heeft. Wanneer je zelf warm en koud water gaat mengen, is dat niet altijd even succesvol. Bovendien bespaart een flessenwarmer je een hoop tijd. Dat laat ons direct het tweede voordeel zien. Een flessenwarmer kan voeding in een snel tempo goed verwarmen. Als je baby honger heeft, wil je niet al te lang wachten met voeden, dan kan een flessenwarmer uitkomst bieden. De meeste flessenwarmers verwarmen een flesje in 2 á 3 minuten, afhankelijk van de hoeveelheid voeding. Soms duurt het wat langer als je een grote hoeveelheid wilt opwarmen of als je een bevroren portie wilt ontdooien en vervolgens wilt opwarmen. Terwijl de flessenwarmer het werk doet, scheelt het jou weer even wat inspanning tijdens het wachten. Daarnaast is een flessenwarmer ook ideaal voor het behoud van de voedingsstoffen. Wanneer je babyvoeding opwarmt in de magnetron verliest het voor een groot deel waardevolle voedingsstoffen. De thermische schok in een magnetron verwoest bijna alle belangrijke stoffen die je juist voor je kindje wilt behouden. Daarnaast is voeding uit de magnetron vaak te warm. Tot slot zijn de meeste flessenwarmers compact genoeg om overal mee naartoe te nemen. Een magnetron heb je niet altijd binnen handbereik en dus is een flessenwarmer ideaal om mee te nemen. Sommige kun je zelfs in de auto gebruiken.

Verschillende typen flessenwarmers

Er bestaan drie typen flessenwarmers, waaronder een koker, een flessenwarmer met stoom of een flessenwarmer met een warmtekussen. Hieronder lees je de specificaties van ieder type om je een beter beeld te geven van de opties.

Flessenwarmer koker

Een flessenwarmer als koker werkt met water dat ‘au-bain-marie’ wordt opgewarmd, als een soort warmwaterbad. Vervolgens kan je een flesje of potje in de container zetten zodat deze op de juiste temperatuur komt. Dit neemt wel wat tijd in beslag, maar het voordeel is dat de flessenwarmer het werk voor je doet. In de tijd dat het water op de juiste temperatuur komt om de voeding te verwarmen hoef je niet in de buurt te blijven. Het water wordt geleidelijk aan opgewarmd. Dat maakt dat de voeding in geheel op de juiste temperatuur komt. Hierdoor krijg je dus geen half koude, half warme maaltijd voor de baby. Gezien er flessenwarmers bestaan die, na het behalen van de juiste temperatuur, automatisch uitschakelen, hoef je je geen zorgen te maken dat er wat mis gaat.

Flessenwarmer met stoom

Naast kokers bestaan er ook flessenwarmers die middels stoom voeding kunnen opwarmen. Je stopt hierbij het voedingspotje of flesje in de flessenwarmer. Vervolgens doe je er een deksel overheen en wordt water in een apart reservoir gekookt. Hierdoor gaat uiteindelijk warme stoom circuleren. Op die manier komt de voeding op de juiste temperatuur. Ten opzichte van een flessenwarmer koker, is een flessenwarmer die met stoom voeding verwarmt een stuk sneller. Een nadeel van de warme stoom is dat de voeding niet altijd gelijkmatig verwarmd wordt. Het kan dus zijn dat de voeding niet helemaal gelijkmatig op de goede temperatuur is. Ook kan het flesje of potje heet zijn aan als je deze uit de flessenwarmer haalt. Daarom is het goed om deze af en toe te schudden voordat je deze aan de baby geeft. Omdat deze flessenwarmer snel verwarmt, gaan wel meer voedingsstoffen verloren.

Flessenwarmer met een warmtekussen

Tot slot kan je ook een flessenwarmer met een warmtekussen kiezen. Zo’n flessenwarmer kan je het beste vergelijken met een elektrische deken. Het kussen bevat een warmte-element en bevestig je eenvoudig om het flesje of potje. Dit soort flessenwarmers verwarmen iets trager voeding in vergelijking met flessenwarmers met stoom. Hierdoor blijven dus wel meer voedingsstoffen behouden, net als een koker. Een groot voordeel voor de meesten die deze flessenwarmer uiteindelijk kiezen, is dat je hiervoor geen water of speciaal apparatuur nodig hebt. Deze flessenwarmer is daarom ideaal en het meest praktische om overal mee naartoe te nemen. Helaas kun je bij zulke flessenwarmers geen temperatuur instellen, dus je moet zelf uitzoeken wat de geschikte temperatuur is voor de voeding die je wilt opwarmen.

Volledige baby uitzetlijst

Een flessenwarmer is erg fijn, scheelt je een hoop werk en tijd en je weet zeker dat de melk op de juiste temperatuur is. Het is echter niet het enige wat je nodig hebt voor je kindje. op onze baby uitzetlijst laten we zien welke spullen echt noodzakelijk zijn. Een baby kost nou eenmaal redelijk wat geld, daarom geven we ook meteen aan waar je de beste deals kunt scoren voor de verschillende babyspullen.